Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ΥΠΕΞ: ¨Η συμπεριφορά Ελλάδας & Ελληνοκυπρίων απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα¨

No Comments Share:

Απάντηση του Χαμί Ακσόι-εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το forum φιλίας που διοργανώνεται στις 11 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Αιγύπτου, Γαλλίας, Σαουδικής Αραβίας, ΗΑΕ, Μπαχρέιν και Κύπρου

Δεν είναι δυνατόν οποιαδήποτε φόρουμ που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία που είναι η βασική χώρα στην περιοχή αλλά και τους Τουρκοκύπριους, να αποτελέσει έναν αποτελεσματικό και επιτυχημένο μηχανισμό συνεργασίας και φιλίας αναφορικά με τις προκλήσεις στην περιοχή.

Οι αβάσιμες κατηγορίες και συκοφαντίες που εξέφρασε εναντίον της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αποδεικνύουν ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι στην πραγματικότητα μία προσπάθεια σχηματισμού συμμαχίας που χτίστηκε πάνω στην εχθρότητα απέναντι στην Τουρκία αντί για της φιλίας όπως αναφέρεται.

Αυτοί οι οποίοι προκάλεσαν αποσταθεροποίηση στη Λιβύη αγκαλιάζοντας πραξικοπηματίες για χάρη των δικών τους μαξιμαλιστικών  απαιτήσεων και της ατζέντας τους, αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα διάδρομο τρομοκρατίας που μπορεί δυνητικά να διασπάσει τη Συρία και το Ιράκ και αυτοί που έχουν παραμείνει σιωπηλοί σχετικά με την χρόνια κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν, δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα όριά τους και να επικρίνουν τις ανθρωπιστικές και δίκαιες πολιτικές της Τουρκίας στην περιοχή.

Η στάση αυτή που επιδεικνύεται απέναντι στην Τουρκία είναι εχθρική, ιδιαίτερα μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία γίνονται προσπάθειες για ειλικρινή και χωρίς αποκλεισμούς συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, μέσω της πρότασης της Τουρκίας για διεθνή διάσκεψη. Υπονομεύουν επίσης τις προσπάθειες της ΕΕ για τη Μεσόγειο.

Οι προσπάθειες του διδύμου Ελλήνων/Ελληνοκυπρίων να αποτρέψουν την ΕΕ στη δημιουργία μιας θετικής ατζέντας με την υποψήφια για ένταξη χώρα Τουρκία, όπως και η στηριζόμενη σε άλλους συμπεριφορά τους στην πολιτική, απειλεί την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Καλούμε αυτό το δίδυμο να ενεργήσει με κοινή λογική και καλούμε τις άλλες χώρες που συμμετέχουν σε αυτό το forum να μην πέσουν θύματα στα σχέδια άλλων.

http://www.mfa.gov.tr/sc_-6_yunanistan-misir-fransa-suudi-arabistan-bae-bahreyn-ve-gkry-db-katilimiyla-duzenlenen-dostluk-forumu-hk-sc.tr.mfa

Previous Article

¨Βλέπω νεολαίους που επιδιώκουν την παρακαταθήκη του Οσμάν Γκαζί και του Πορθητή¨

Next Article

¨Το πανεπιστήμιο Ερντογάν, να μπει στα 500 πρώτα-Αυτό αρμόζει σε ένα πανεπιστήμιο που φέρει το όνομα Ερντογάν¨!!!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *