Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

No Comments Share:

Αστυνομική επέμβαση σε γυναίκες διαδηλώτριες μπροστά από το ελληνικό προξενείο

3 γυναίκες μέλη του TAYAD συγκεντρώθηκαν μπροστά στο ελληνικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης και θέλοντας να στηρίξουν τα 4 μέλη του Λαϊκού Μετώπου που βρίσκονται στην 39η μέρα απεργίας πείνας στις φυλακές του Κορυδαλλού στην Ελλάδα, αλλά αι για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει στην Τουρκία τους 4 κρατούμενους, άνοιξαν πανό και θέλησαν να κάνουν ανακοίνωση τύπου.

Την ώρα που η Αϊγκούν Κουμρού-αρραβωνιαστικιά του κρατούμενου στην Ελλάδα Μεχμέτ Γιαγιλά διάβαζε την ανακοίνωση τύπου, ένας αστυνομικός διευθυντής με μεγάφωνο είπε : ¨ Η διαμαρτυρία που κάνετε αυτή τη στιγμή αποτελεί παράβαση του νόμου 2911. Με απόφαση του νομάρχη, κάθε είδους διαμαρτυρία σε αυτό το σημείο απαγορεύεται. Επίσης σύμφωνα με την συνθήκη της Βιέννης, απαγορεύεται κάθε είδους διαμαρτυρία μπροστά και δίπλα από τα προξενεία. Ζητώ το συντομότερο να τελειώσετε την διαμαρτυρία σας. Εάν δεν την τελειώσετε, θα περατωθεί δια της βίας¨. Καθώς οι γυναίκες δεν υπάκουσαν στην προειδοποίηση αλλά συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα, με εντολή του αστυνομικού περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς των ΜΑΤ. Λίγο μετά ήρθαν γυναίκες μέλη των ΜΑΤ που συνέλαβαν σηκωτές από εκεί τις γυναίκες που ήταν η Αϊγκούν Κουμρού-αρραβωνιαστικιά του κρατούμενου στην Ελλάδα Μεχμέτ Γιαγιλά, η μητέρα του η Ζεϊνέπ Γιαγιλά και μια άλλη γυναίκα ονόματι Ναγκεχάν Κουρτ.

Οι διαμαρτυρόμενες γυναίκες αντιστάθηκαν για κάποιο διάστημα. Η μητέρα του Μεχμέτ Γιαγιλά, η Ζεϊνέπ Γιαγιλά την ώρα που την ανέβαζαν στο λεωφορείο της αστυνομίας φώναξε : ¨Δεν θα αφήσω να σκοτώσουν τον γιό μου, ο γιός μου πόσες μέρες τώρα είναι σε απεργία πείνας. Απευθύνομαι στο ελληνικό προξενείο, δεν θα αφήσω να σκοτώσετε το παιδί μου¨. Οι τρεις γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. του Κασίμπασά.

DHA 1/11/2013

Previous Article

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΖΙΝΤΖΙΡΛΙ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Next Article

ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *