Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΜΟΝΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ¨

14 Comments Share:

Έλληνας καθηγητής Τουρκολόγος : Μόνο η Τουρκία μπορεί να μας σώσει.

ΣΜΥΡΝΗ – Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής Έλληνας Τουρκολόγος Δημήτρης Κιτσίκης, υποστηρίζει πως η Ελλάδα που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης θα αποκοπεί από την Ευρώπη και θα ενωθεί με την Τουρκία. Ο Κιτσίκης δηλώνει πως ¨Ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής σκέπτεται αυτήν τη λύση.¨

Ο καθηγητής Κιτσίκης παραδίδει μαθήματα ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Οικονομικών και Μάνατζμεντ του Γκεντίζ. Ο Κιτσίκης που συνεχίζει την ζωή του σε Καναδά και Ελλάδα, ενημερώνει τους Τούρκους και ξένους μαθητές του σχετικά με τις εξελίξεις. Ο ιστορικός αυτός που με το βιβλίο του ¨Ελληνοτουρκική αυτοκρατορία¨ πριν 15 χρόνια είχε προκαλέσει παγκόσμιο αντίκτυπο, λέει πως οι τελευταίες εξελίξεις θα τον δικαιώσουν. Εκφράζει την άποψη πως ο μόνος τρόπος σωτηρίας της οικονομίας της Ελλάδας που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης είναι να ανοίξει μια εντελώς νέα περίοδο στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Λέει : ¨ Έχω ένα όνειρο 50 ετών, να επανενωθούνε οι δύο κοινότητες που επί 400 χρόνια ζούσαν αδερφικά στην Οθωμανική περίοδο.

…………….

Τώρα είναι πολύ πιο ισχυρή η πίστη μου για την πραγματοποίηση του ονείρου μου μιας συνομοσπονδίας των δύο κρατών που θα θέσει υπό την ομπρέλα του και τις γύρω χώρες. Την Ελλάδα που θα αποκοπεί από την Ε.Ε. μπορεί να την σώσει μόνο η Τουρκία. Στην Ελλάδα αυτό συζητείται, ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής μιλά για ενότητα Οι συνθήκες ετοίμασαν μια υπέροχη αλλαγή. Πλέον η ιστορική μέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας από τους Οθωμανούς η 25 Μαρτίου 1821, αξιολογείται περισσότερο ως αρχή κατάρρευσης και όχι ως αρχή ελευθερίας.¨

 Ο καθηγητής Κιτσίκης τονίζει πως η ενότητα θα προσθέσει ισχύ σε Ελλάδα και Τουρκία. Λέει πως νωρίτερα το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό ήταν η Ε.Ε., αλλά πως αυτό το εμπόδιο σιγά σιγά αίρεται. Τονίζει πως πλέον οι σχέσεις Ε.Ε. και Ελλάδας πλέον δεν θα είναι όπως παλιά και λέει πως ¨ Ο αείμνηστος πρόεδρος της Δημοκρατίας Τουργκούτ Οζάλ με τον οποίο είχα δουλέψει μαζί του για κάποιο διάστημα, στήριζε το όνειρο μου αλλά  τότε συνθήκες δεν είχαν ωριμάσει ακόμη. Τώρα είναι ο καιρός. Είμαι έτοιμος να μεσολαβήσω ανάμεσα στις δύο χώρες, να αναλάβω κάθε είδους καθήκοντα. Αυτό το θέμα σύντομα θα συζητηθεί πολύ περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ερχόμαστε αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο, ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας ενώνουν. Είμαι αισιόδοξος. Η οικονομική κρίση που εμφανίστηκε στην Ευρώπη και επηρεάζει πιο πολύ την Ελλάδα, θα δείτε ότι θα αλλάξει πολλά πράματα¨.

Εφ. Νετγκαζέτε 5-10-2011

Previous Article

ΑΣΚΗΣΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Next Article

ΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΚΛΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

14 Comments

 1. Ο Κιτσίκης είναι ο Γκουζγκούνης των διεθνών σχέσεων. Αυτά που λέει έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όση και οι διάλογοι του Γκουζγκούνη με τον έρωτα και το ζευγάρωμα.
  Π.χ.
  Ο Γκουζγκούνης πιτσαδόρος χτυπάει την πόρτα.
  Οι γκόμενες από μέσα: ” δεν παραγγείλαμε πίτσα”
  Γκουζγκούνης : “παραγγείλατε δεν παραγείλατε εγώ θα σας _αμήσω”.

  Όσες πιθανότητες έχει ο άνω διάλογος να ευοδώσει εκτός στούντιο άλλες τόσες έχουμε εμείς με τα τουρκάκια να κάνουμε Ελληνοτουρκική αυτοκρατορία.

  Κιτσίκη μείνε στα Τούρκικα πανεπιστήμια να μας λές τέτοια και να μας διασκεδάζεις, αλλιώς δεν βγάζεις λεφτά ούτε σαν πιτσαδόρος , γιατί όπως έλεγε και ο Διογένης το χειρότερο πράμα στον άνθρωπο είναι ” γέρος και άπορος”.

 2. Ο Κιτσίκης είναι ο Γκουζγκούνης των διεθνών σχέσεων. Αυτά που λέει έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα όση και οι διάλογοι του Γκουζγκούνη με τον έρωτα και το ζευγάρωμα.
  Π.χ.
  Ο Γκουζγκούνης πιτσαδόρος χτυπάει την πόρτα.
  Οι γκόμενες από μέσα: ” δεν παραγγείλαμε πίτσα”
  Γκουζγκούνης : “παραγγείλατε δεν παραγείλατε εγώ θα σας _αμήσω”.

  Όσες πιθανότητες έχει ο άνω διάλογος να ευοδώσει εκτός στούντιο άλλες τόσες έχουμε εμείς με τα τουρκάκια να κάνουμε Ελληνοτουρκική αυτοκρατορία.

  Κιτσίκη μείνε στα Τούρκικα πανεπιστήμια να μας λές τέτοια και να μας διασκεδάζεις, αλλιώς δεν βγάζεις λεφτά ούτε σαν πιτσαδόρος , γιατί όπως έλεγε και ο Διογένης το χειρότερο πράμα στον άνθρωπο είναι ” γέρος και άπορος”.

 3. Πρωταπριλιάτικο αστείο ειναι να υποθέσω; Άκου εκεί αρχή κατάρευσης ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

 4. Πρωταπριλιάτικο αστείο ειναι να υποθέσω; Άκου εκεί αρχή κατάρευσης ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!

 5. Προφανως διαδιδει τουρκικη προπαγανδα. Μαλλον καποιο συμφερον θα εχει, γιατι οπως γραφει δουλευει σε τουρκικα πανεπιστημια. Πιστευω κανενας σοβαρος ανθρωπος με ελαχιστες γνωσεις ιστοριας δεν θα τον παρει σοβαρα

 6. Προφανως διαδιδει τουρκικη προπαγανδα. Μαλλον καποιο συμφερον θα εχει, γιατι οπως γραφει δουλευει σε τουρκικα πανεπιστημια. Πιστευω κανενας σοβαρος ανθρωπος με ελαχιστες γνωσεις ιστοριας δεν θα τον παρει σοβαρα

 7. Να απαντησωμε σε αυτα που παντα ελεγε ο Κιτσικης αλλα οχι με βρισιες που δειχνουν αγνοια και με αυτες δεν βγαζεις ακρη.Αυτα που λεει ειναι μια ολοκληρη κοσμοθεωρια για την σχεση της “ενδιαμεσης ζωνης” με την Δυση και δεν αντιμετωπιζονται με βρισιες αλλα μονο με γνωση και εμφανιση αλλων θεσεων.

 8. Να απαντησωμε σε αυτα που παντα ελεγε ο Κιτσικης αλλα οχι με βρισιες που δειχνουν αγνοια και με αυτες δεν βγαζεις ακρη.Αυτα που λεει ειναι μια ολοκληρη κοσμοθεωρια για την σχεση της “ενδιαμεσης ζωνης” με την Δυση και δεν αντιμετωπιζονται με βρισιες αλλα μονο με γνωση και εμφανιση αλλων θεσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *