Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τούρκος υπουργός Ενέργειας : Η σημαία της χώρας κυματίζει σε κάθε σημείο της Ανατολικής Μεσογείου.

No Comments Share:

Τούρκος υπ. Ενέργειας: Νέα γεώτρηση από το Γιαβούζ τις επόμενες ημέρες

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι, με τα τέσσερα ερευνητικά πλοία που διαθέτει η Τουρκία, η σημαία της χώρας κυματίζει σε κάθε σημείο της Ανατολικής Μεσογείου.
Το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο «Γιαβούζ» (Yavuz) θα ξεκινήσει γεώτρηση σε νέα σημεία τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργεια Φατίχ Ντονμέζ.

Σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο στο Μπιλετσίκ για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και απευθυνόμενος στους φοιτητές είπε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο εσείς θα υπερασπιστείτε την αποφασιστικότητα, τα δικαιώματά μας, το δίκαιό μας».

Τόνισε, δε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι καθώς η Άγκυρα διαθέτει τέσσερα ερευνητικά πλοία, η τουρκική σημαία κυματίζει σε κάθε σημείο της ανατολικής Μεσογείου.

Είπε επίσης ότι το «Ορούτς Ρέις» ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στην περιοχή ανατολικά της Αττάλειας, ενώ το «Φατίχ» (Πορθητής) πραγματοποίησε γεώτρηση σε βάθος σχεδόν 4.000 μέτρων.

​Την Παρασκευή, ο κ. Ντονμέζ είχε διαμηνύσει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ντονμέζ είπε ότι το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο «Γιαβούζ» έχει ολοκληρώσει τις γεωτρήσεις στην Καρπασία και προετοιμάζεται για την επόμενη επιχείρησή του στη Μερσίνη.

Την Κυριακή, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, κατηγορώντας τις τρεις χώρες για «μαξιμαλιστικές εθνικιστικές πολιτικές», οι οποίες «δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

Η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της Άγκυρας να αποστείλει πλοία – γεωτρύπανα ανοιχτά της Κύπρου.

Spuntik  30/9/2019

Previous Article

Η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκιας

Next Article

Επίσημα στοιχεία : 31 εκ. τουρίστες στο 8μηνο με σημαντική άνοδο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *