Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ

No Comments Share:

Δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες από την Θεσσαλονίκη στην Σαμψούντα

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που οργανώνουν τα γραφεία των Τουρκικών Αερογραμμών (ΤΗΥ) Βορείου Ελλάδος-Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Ανταλλάξιμων Σαμψούντας, επιτροπή 15 ατόμων αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρο Πέγκα, το διευθυντή Β. Ελλάδος των ΤΗΥ Ουτκού Γιαζάν, τον Διευθυντή Έκδοσης της εφημερίδας Μπιρλίκ της Δυτικής Θράκης και εκπρόσωπο στην Ελλάδα του AVGADER (Σύλλογος Ευρωπαίων Δημοσιογράφων), τουριστικοί πράκτορες, κάποιους διευθυντές ξενοδοχείων και δημοσιογράφους, ήρθαν στην Σαμψούντα για να έχουν μια σειρά από επαφές και για να ερευνήσουν τις δυνατότητες τουρισμού και συνεργασίας. Η επιτροπή επισκέφτηκε τον δήμαρχο Γιουσούφ Ζιγιά Γιλμάζ στο γραφείο του.

Στην επίσκεψη μετείχε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανταλλάξιμων και Έρευνας Τουρκικού Πολιτισμού Βαλκανίων Σαλίχ Μέριτς και ο αντιπρόεδρος του ίδιου συλλόγου Εργκίν Κοσάλ. Στην σύντομη ομιλία που έκανε ο αντιδήμαρχος Πένγκας, ανέφερε πως έχουμε κοινές πολιτιστικές αξίες, πως καταβάλλει προσπάθειες αυτές τις αξίες και τα μνημεία να τα προβάλλει, και ζήτησε σε αυτό το θέμα την στήριξη από τον Γιλμάζ.

Ο δήμαρχος Γιουσούφ Ζιγιά υπενθύμισε πως πριν από σύντομο διάστημα ανέπτυξαν σχέσεις φιλίας και αδερφοσύνης με την Καβάλα και υπέγραψαν πρωτόκολλο φιλίας και είπε : ¨Ο δήμαρχος της Καβάλας Κώστας Σιμιτζής, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου είναι πολύ καλοί φίλοι μου. Πιστέψτε με πως συνέχεια κατηγορώ τον εαυτό μου για τι αυτές τις σχέσεις, αυτές τις φιλίες μέχρι σήμερα τις παραμελήσαμε και δεν τις αναπτύξαμε. Πρέπει να καταβάλλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια αφήνοντας στην άκρη τις προσεγγίσεις και τα στερεότυπα του παρελθόντος. Εμείς ως Τουρκία σε αυτό τον τομέα διανύσαμε μεγάλη απόσταση¨.

Ο Γιλμάζ ανέφερε πως είμαστε άνθρωποι της ίδιας περιοχής και κουλτούρας και είπε πως ¨Οι κουζίνες μας είναι κοινές, τα παιχνίδια μας ίδια, τα παραδοσιακά μας τραγούδια ίδια.

…………………….

Μετά από τις ομιλίες ο δήμαρχος Γιυοσούφ Γιλμάζ έδωσε στα μέλη της Θεσσαλονικιώτικης επιτροπής διάφορα δώρα, ενώ και αυτοί έκαναν το αντίστροφο.

Την επίσκεψη αυτή κάλυψε με γυρίσματα και η κρατική τηλεόραση ΕΡΤ-3. Η ομάδα της μάλιστα πήρε και συνέντευξη από τον δήμαρχο Γιουσούφ Ζιγιά Γιλμάζ.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΓΚΑΣ : ¨ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ¨

Η επιτροπή των Ελλήνων που ήρθαν στην Σαμψούντα με οργάνωση από τον Σύλλογο Ανταλλάξιμων Σαμψούντας και από τις ΤΗΥ, επισκέφτηκε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σαμψούντας. Μιλώντας εκεί ο αντιδήμαρχος για θέματα τουρισμού και πολιτισμού Σπύρος Πέγκας, είπε πως επιθυμούνε να φέρουν κοντά την Θεσσαλονίκη και την Σαμψούντα..

Ο Διευθυντής των ΤΗΥ στην Β. Ελλάδα Ουτκού Γιαζάν ανέφερε πως οι ΤΗΥ σαν εταιρία οργανώνει τέτοια ταξίδια θέλοντας να συμβάλει στις πολιτιστικές και εμπορικές σχέσεις.

…………………….

O δήμαρχος Μπουρμά υποδέχτηκε τους Έλληνες καλεσμένους

Η επιτροπή που έκανε περιοδεία σε Σαμψούντα-Όρντου-Σινώπη, έκανε έρευνα αγοράς, γνώρισε τα μέρη και έγινε δεκτή από τον δήμαρχο του Ατακούμ Μετίν Μπουρμά.

Επιτροπή 15 ατόμων μετείχαν σε ταξίδι με την επωνυμία ¨Θεσσαλονίκη-Μαύρη Θάλασσα, Τουρισμός και Πολιτισμός¨ που οργάνωσαν ο Σύλλογος Ανταλλάξιμων Σαμψούντας και οι ΤΗΥ στο διάστημα 30 Μαίου-3 Ιουνίου. Στην επιτροπή στην οποία περιλαμβάνονταν ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπυρίδων Πέγκας, ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης Στέφανος Χατζημανώλης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Νικόλαος Σαπουντζής, ο διευθυντής των ΤΗΥ-Β.Ελλάδας Ουτκού Γιαζαν και μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανταλλάξιμων Σαμψούντας Σαλίχ Μέριτς και τον αντιπρόεδρο Ερσίν Κασάπ επισκέφτηκαν τον δήμαρχο του Ατακούμ Μετίν Μπουρμά.

………….

Εφ. Μπιρλίκ 31/5/2012 

Σχόλιο : Εμείς απλά να θυμίσουμε τι δήλωσε ο Σαλίχ Μέριτς-πρόεδρος του Συλλόγου αυτού που ήταν συνδιοργανωτής του ταξιδιού, σε εκδήλωση που έγινε μια εβδομάδα πριν όπως την μεταφράσαμε και την δημοσιεύσαμε τότε…..

¨Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανταλλάξιμων Σαμψούντας Σαλίχ Μέριτς μιλώντας πριν την συναυλία ανέφερε πως ¨ Ο βαλκανικός πόλεμος του 1912-1913 είναι ένα από τα πιο πικρά περιστατικά της ιστορίας του Τουρκικού Έθνους. Στο τέλος αυτής της μεγάλης καταστροφής όπου είχαμε εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες μας νεκρούς, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι μας δυστυχισμένοι πήραν τους δρόμους της ξενιτιάς, η δε Ρούμελη έχασε την Τουρκία της. Άγια πατρώα εδάφη όπως η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, τα Σκόπια, η Πρίστινα και το Κίρτζαλί χάθηκαν την ώρα που οι Τούρκοι της Ρούμελης που είχαν ως πατρίδα τα Βαλκάνια υπέστησαν φοβερές σφαγές. Αντίθετα με τους Αρμένιους που περιγράφουν σε όλο τον κόσμο τα γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία, εμείς δεν σταθήκαμε ικανοί ούτε καν στα εγγόνια μας να περιγράψουμε αυτήν πικρή μας μοίρα. Κι ενώ είμαστε 100 χρόνια μετά από αυτήν την μεγάλη γενοκτονία και στην μέση της χρονιάς, δεν βλέπουμε καμμία εκδήλωση που να υπενθυμίζει επαρκώς αυτό το θέμα….¨

Κύριε Πέγκα  ένα χτύπημα στο Google  με το όνομα Σαλίχ Μέριτς θα σας διαφωτίσει αρκετά…

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΤΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΒΟΣΝΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *