Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ…

No Comments Share:

 

Εκπαίδευση  στους ομογενείς δασκάλους

31 δάσκαλοι από την Δυτική Θράκη-Ελλάδα, με στήριξη από την ΤΙΚΑ ( Τουρκική Υπηρεσία Συντονισμού και Συνεργασίας), τον σύλλογο ΚΑDEM (Γυναίκα και Δημοκρατία) και το πανεπιστήμιο Θράκης, μετείχαν σε εκπαίδευση που οργανώθηκε στην Αδριανούπολη.

Οι δάσκαλοι ευρισκόμενοι στο κτίριο Μεχμέτ Ακίφ Ερσόι της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θράκης(TÜ), μετέχουν στην ¨Εκπαίδευση STEM¨ που είναι μια διεπιστημονική προσέγγιση στα πεδία φιλολογίας, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών και θα καταρτισθούν από ειδικούς στους τομείς αυτούς ακαδημαϊκούς.

Ο Ερχάν Ταμπάκογλου-καθηγητής και πρύτανης του TÜ, μετείχε και αυτός στην εκπαίδευση των δασκάλων και μετά σε δήλωση του είπε πως η Δυτική Θράκη και οι ομογενείς αποτελούν τμήμα της περιοχής της καρδιάς.

Ο Ταμπάκογλου είπε πως γενικά σε όλο τον κόσμο υπάρχει έντονο αίτημα για εκπαίδευση STEM και συνέχισε λέγοντας :

¨Το TÜ που με τις επιτυχίες του καθημερινά κάνει να μιλάνε για αυτό, κάνουμε το πρώτο βήμα αναφορικά με το όραμα μας για τα Βαλκάνια, με την συμμετοχή των Δυτικοθρακιωτών ομογενών δασκάλων μας. Το TÜ που καθημερινά αυξάνει τους διεθνείς φοιτητές του και ιδιαίτερα αυτούς από τα Βαλκάνια, με αυτό το όραμα στο θέμα της εκπαίδευσης STEM, έχει εστιαστεί στα Βαλκάνια και την Δυτική Θράκη. Στην εκπαίδευση αυτή αισθανόμαστε υπερήφανοι βλέποντας μεταξύ των ομογενών δασκάλων μας και απόφοιτους του  πανεπιστημίου μας

………………

Οι δάσκαλοι μετά από εκπαίδευση μιας εβδομάδας, θα πάνε ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και θα επισκεφτούνε το Κέντρο Επιστημών İTÜ, τα εργαστήρια STEM του Πανεπιστημίου Αϊντίν Κωνσταντινούπολης  και το μουσείο Ραχμί Κοτς.

https://www.sondakika.com/haber/haber-soydas-ogretmenlere-egitim-11194115/

1/9/2019

Σχ: Τα σεμινάρια στην Τουρκία για εκπαιδευτικούς που υπηρετούνε σε μειονοτικά σχολεία, αποτελούν ένα πάγιο αίτημα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Και μπορεί η Ελλάδα να μην το έχει κάνει δεκτό, αλλά βλέπουμε πως κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί, δεν κρατιόνταν και πήγαν αυτοπροαιρέτως να εκπαιδευθούν στην χώρα του Ταγιπ…

Previous Article

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ !

Next Article

¨Ό,τι θέλεις κάμε, δέρνε, κόβε, σφάζε, κάψε με, εγώ τον Χριστό μου δεν αρνούμαι¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *