Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΘΥΜΑΣΤΕ κ. ΤΣΙΠΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ;

No Comments Share:

 

 

O Ντεμιρτάς δεν θα προσαχθεί στην δίκη

Ο Ντεμιρτάς μετά από 399 μέρες στις οποίες παραμένει κρατούμενος, για λόγους ¨ασφαλείας¨ δεν θα προσαχθεί στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης του στο Σιντζάν όπου είχε πάει η δίκη, πάλι για λόγους ασφαλείας.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του HDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς, ενώ ήδη βρίσκεται για 399 μέρες προφυλακισμένος, η δίκη του ορίστηκε για τις 7 Δεκεμβρίου.

………………

Ο Μεσούτ Μπεστάς-εις εκ των δικηγόρων του Ντεμιρτάς, σχολίασε την υπόθεση και τις πρακτικές του δικαστηρίου.

Ο Μπεστάς άρχισε λεγοντας πως η εκδίκαση της υπόθεσης δεν είναι νόμιμη και ότι για να καλυφθεί η ανομία γίνεται μια ακόμη μεγαλύτερη ανομία.

……………..

Ο Μπεστάς αναφερόμενος στο διάστημα που ο Ντεμιρτάς παραμένει κρατούμενος, είπε πως αν και αν και βάσει νόμου θα έπρεπε κάθε μήνα να επανεξετάζεται η κράτηση του, δεν λήφθηκε καμία απόφαση από δικαστήρια για παράταση της κράτησης του ή για αποφυλάκιση του.

Ο Μπεστάς εστιάζοντας στα σημεία για τα οποία δικάζεται ο Ντεμιρτάς, είπε τα εξής : …. Η διαδικασία σύλληψης καταρχήν του Ντεμιρτάς στις 4 Νοεμβρίου 2016, άρχισε έκνομα. Αυτή η εκνομία συνεχώς αυξάνεται και μεγαλώνει. Είναι κρατούμενος για πάνω από ένα έτος. Και επειδή δεν ελήφθη κάποια ενδιάμεση απόφαση, νομικά δεν υπάρχει απόφαση προφυλάκισης. Οι κατηγορίες σε βάρος του αφορούν τα γεγονότα των 6 &8 Οκτωβρίου. Η εξουσία ξέρει καλά πως οι δηλώσεις του Ντεμιρτάς δεν έχουν καμία σύνδεση με εκείνα τα γεγονότα. Μετά από χρόνια αυτές οι κατηγορίες κατά του Ντεμιρτάς ακόμη σέρνονται. Mόλις η εξουσία έκρινε πως για να φτάσει στους στόχους της πρέπει να εξουδετερώσει τον Ντεμιρτάς, τότε άρχισε και αυτή η διαδικασία. Για αυτό τον λόγο αυτή η διαδικασία δεν είναι δυνατόν να στηριχθεί νομικά.  Διότι δεν υπάρχει τίποτε πιο φυσικό για έναν αναπληρωτή πρόεδρο κόμματος, από το να κάνει δηλώσεις. Για αυτό τον λόγο η δίκη του Ντεμιρτάς δεν είναι νομική αλλά πολιτική¨.

…………………..

Ο Μπεστάς είπε πως ανεξάρτητα από το αν ο Ντεμιρτάς τέλεσε η όχι αδίκημα, πρώτα τιμωρείται και πρόσθεσε πως επιπρόσθετα δεν κρατείται στις φυλακές όπου θα δικαστεί. Ο Μπεστάς σχετικά με αυτό σχολίασε τα εξής :  ¨Τους  πάνε στο πιο μακρινό σημείο από την πατρίδα τους. Για  παράδειγμα τον κύριο Σελαχαττίν τον  πήγαν στην Αδριανούπολη. Αυτό προκαλεί τα εξής. Στοχεύει στον εμποδίσει την οικογενεια του να πηγαίνει να τπν βλέπει. Ακόμη και αν πάει δεν μπορεί να διασφαλίσει επαρκή χρόνο συνάντησης. Επιδιώκουν να προκαλέσουν οικονομικό πρόβλημα. Θέλουν να τερματίοσουν τις κοινωνικές του σχέσεις. Θέλουν να δυσκολέψουν τις δυνατότητες της υπεράσπισης.

…………………

https://anfturkce.net/guncel/demirtas-durusmaya-cikarilmayacak-99775

6/12/2017

Σχ: Εμείς γνωρίζουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 είχε στηρίξει το HDP. Μάλιστα το στέλεχος του Γιάννης Μπουρνούς είχε απευθήνει και χαιρετισμό σε συγκέντρωση του HDP στην Σμύρνη . Θυμόμαστε επίσης ότι τον Φεβρουαριο του 2016, Τσίπρας και Ντεμιρτάς συναντήθηκαν στην Αθήνα. Αναρωτιόμαστε λοιπόν για όλα αυτά που τραβάει ο δημοκρατικά εκλεγμένος ηγέτης του HDP, δεν πρέπει να κάνει κάποια μνεία στον Ερντογάν ο Τσίπρας; Ή το δημοκρατικό μας ήθος είναι αλλά κάρτ ;  

Previous Article

ΤΟΝ ΕΓΔΑΡΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ, ΟΙ ¨ΑΝΕΚΤΙΚΟΙ¨ ΟΘΩΜΑΝΟΙ

Next Article

ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΑΡΑ Ο ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *