Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Κρατικό τουρκικό δημοσίευμα προσπαθεί να σαμποτάρει την πιθανή συμφωνία Αιγύπτου-Ελλάδας

No Comments Share:

Η Αίγυπτος επωφελείται από το τουρκο-λιβυκό θαλάσσιο σύμφωνο – TRT

Η Αίγυπτος θα επωφεληθεί οικονομικά από το σύμφωνο μεταξύ της Τουρκίας και της επίσημης κυβέρνησης της Λιβύης, καθώς οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Κάιρο συζητούν συνεργασία με την Άγκυρα, σύμφωνα με το τουρκικό καθεστωτικό TRT World.

Η Άγκυρα και η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη υπέγραψαν ένα ναυτικό σύμφωνο τον Νοέμβριο για να εδραιώσουν μία αποκλειστική οικονομική ζώνη και να νομιμοποιήσουν τις αξιώσεις της Τουρκίας στο υπεράκτιο φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η συμφωνία δημιουργεί έναν θαλάσσιο διάδρομο μεταξύ των δύο εθνών που τέμνει μία ζώνη, διεκδικούμενη από την Ελλάδα και την Αίγυπτο, οι οποίες συνεργάζονται στην εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αερίου στην περιοχή. Αναζωπυρώνεται έτσι μία συνεχής εδαφική διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και ενός ομίλου/κοινοπραξίας ανατολικομεσογειακών χωρών.

Ωστόσο, το TRTWorld ανέφερε αιγυπτιακά έγγραφα που αποκάλυψαν διαφωνίες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας σχετικά με μία ξεχωριστή ναυτική συμφωνία.

….

Το ναυτικό σύμφωνο μεταξύ Τουρκίας-GNA παρέχει στην Αίγυπτο πλεονέκτημα ενάντια στην μαξιμαλιστική συμπεριφορά της Ελλάδας, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Αhvalnews.com 16/06/2020

Previous Article

¨Θέλουμε να δούμε να σπάνε οι αλυσίδες στην Αγία Σοφία¨ !

Next Article

Νέα τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο Β.Ιράκ : ¨Νύχια Τίγρης¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *