Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TA ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ TRT

No Comments Share:

Σημαντικά τα αποτελέσματα της επίσκεψης Βενιζέλου στην Άγκυρα

3463925152avuolu1

Αποφασίστηκε οι πόροι φυσικού αερίου να μοιραστούν με τρόπο που να είναι υπέρ και των Τουρκοκύπριων

Επί τάπητος τέθηκε στην Άγκυρα η ένταση που προκαλούν στην Ανατολική Μεσόγειο οι γεωτρήσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν είναι καλοπροαίρετες οι γεωτρήσεις» είπε ο Τσαβούσογλου αναφερόμενος στις έρευνες φυσικού αερίου που κάνει η Κύπρος.

Ο Βενιζέλος από την πλευρά του είπε ότι αποτελούν δικαίωμα όλου του λαού του νησιού οι φυσικοί πόροι που θα εξορυχθούν από την περιοχή.
Τσαβούσογλου και Βενιζέλος παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης τους.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας ο οποίος είπε ότι συζήτησαν τις έρευνες φυσικού αερίου που συνεχίζονται στην Ανατολική Μεσόγειο, προειδοποίησε την Κύπρο λέγοντας :

«Οι εργασίες γεώτρησης που κάνει η ρωμαίικη πλευρά χωρίς να θέτει υπό οποιαδήποτε εγγύηση τα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού δεν είναι μια καλοπροαίρετη ενέργεια. Αν υπάρχει καλή πρόθεση οι λύσεις είναι πολλές, αλλά αν δεν υπάρχει, αν υπάρχει μια προσέγγιση τύπου “είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς μπορούμε να κάνουμε χρήση αυτού του δικαιώματος”, αυτό δεν θα έχει κανένα όφελος για τη λύση», ανέφερε ο Τσαβούσογλου.

Ο ΥΠΕΞ σημείωσε ότι το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά θα αποχωρήσει σε περίπτωση που οι Ρωμιοί σταματήσουν τις γεωτρήσεις, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην περιοχή χωρίς την Τουρκία.

Ο Τσαβούσογλου ζήτησε να ξεκινήσουν ξανά οι συνομιλίες για την επίλυση των προβλημάτων στην Κύπρο.

Ο φιλοξενούμενος υπουργός υποστήριξε τον Τούρκο ομόλογο του.

«Στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας ο υποθαλάσσιος πλούτος ανήκει στο κράτος αυτό και αυτό επιφορτίζει την ευθύνη της διαχείρισης των πόρων προς όφελος των Ρωμιών και των Τούρκων πολιτών που ζουν στην Κύπρο. Αποφασίστηκε επίσης οι πόροι φυσικού αερίου να μοιραστούν με τρόπο που να είναι υπέρ και των Τουρκοκύπριων.»

TRT 29/11/2014

 Σχ : Φυσικά και το επίσημο προπαγανδιστικό όργανο της Τουρκίας λέει ψέματα. Δεν συμφωνήθηκε κάτι τέτοιο διότι απλά ο Βενιζέλος δεν είναι ο αρμόδιος για να αποφασίζει για τρίτο κράτος. Και φυσικά ΠΟΤΕ δεν χρησιμοποίησε ο Βενιζέλος την φράση ¨προς όφελος των Ρωμιών και των Τούρκων πολιτών¨….Η επίσκεψη βέβαια ήταν μια απόλυτη αποτυχία. Όπως φυσικά θα είναι και το Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας που θα γίνει στις αρχές του Δεκέμβρη. Κύριοι του ΥΠΕΞ, η παρακάτω συνάντηση δεν είχε ωφελήσει και πολύ τον Τσάμπερλεν …

1xitler10 

Previous Article

ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

Next Article

ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΡΒΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *