Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΡΙΓΛΙΑ

0 σχόλια Share:

49 χρόνια αργότερα συνάντησε το παλιό του όνομα

Ο δήμος Ζεϊτίνμπαγί της περιοχλης Μουδανιών της Προύσας 49 χρόνια αργότερα έγινε ξανά Τρίγλια. Η αλλαγή του ονόματος εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.

Η Τρίγλια κατά την διάρκεια 1920-1922 που η Προύσα και η περιοχή της ήταν υπό κατοχή, την επισκέφτηκε ο βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, και σώθηκε από την κατοχή με τον ερχομό του τουρκικού στρατού στις 13-9-1922.

Μετά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα τμήμα των Ρωμιών που ζούσαν στην περιοχή μετανάστευσαν μόνοι τους, και ένα τμήμα στάλθηκε στην Ελλάδα αργότερα με την ¨συμφωνία ανταλλαγής πληθυσμών¨.

Μετά την μετανάστευση των Ρωμιών, πρόσφυγες που ήρθαν από Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Στρούμνιτσα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Τικβές, Καρατζάοβαλί και από Βουλγαρία εγκαταστάθηκαν στα Τρίγλια, το όνομα της οποίας άλλαξε στα 1963

Ο δήμος Ζεϊτίνμπαγί επί μακρόν προσπαθούσε να αλλάξει το όνομα του πάλι σε Τρίγλια. Πέρσι η απόφαση που είχε ληφθεί ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο δήμαρχος –μέλος του ΑΚΠ- Αλή Τουράν δήλωσε πως η απόφαση έγινε δεκτή με μεγάλη χαρά και από την δημαρχία και από την περιοχή.

Η ανάληψη του ονόματος Τρίγλια θα τραβήξει τουρίστες από τους Ρωμιούς που μετανάστευσαν από την περιοχή. Τους καλοκαιρινούς μήνες έρχεται τουριστικό ρεύμα από Έλληνες τουρίστες, ενώ την περιοχή επισκέφτηκε κάποιες φορές και ο πατριάρχης Βαρθολομαίος.

……………………..

 Εφ. Χουριέτ 25-1-2012

Previous Article

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕ ΞΕΝΑΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ

Next Article

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΦΙΣΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!