Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Διαμαρτυρία της Τουρκίας σχετικά με τους τάφους στα Σήμαντρα της Χαλκιδικής

1 Comment Share:

Σχετικά με το οθωμανικό νεκροταφείο που αποκαλύφθηκε στην διάρκεια εκσκαφών στο χωριό Σήμαντρα της περιοχής Χαλκιδικής

Μετά από τις ειδήσεις στον τύπο σχετικά με μουσουλμανικό νεκροταφείο της οθωμανικής περιόδου που βρέθηκε κατά την διάρκεια κατασκευής γυμναστηρίου στην αυλή του σχολείου στο χωριό Σήμαντρα της περιοχής Χαλκιδικής της Ελλάδας, έγινε επίσκεψη από τον Γενικό προξενείο Θεσσαλονίκης και ζητήθηκαν πληροφορίες από τις τοπικές ελληνικές αρχές.

Ως αποτέλεσμα έγινε γνωστό πως στην περιοχή της συγκεκριμένης κατασκευής βρέθηκαν 201 τάφοι προγόνων μας, αλλά χωρίς ενημέρωση της χώρας μας, οι σοροί μεταφέρθηκαν από τις τοπικές αρχές σε αποθήκες της Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Μετά από την λήψη αυτών των πληροφοριών εκλήθη σήμερα στο υπουργείο μας ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, ενώ σε κίνηση προέβη και ο πρέσβης μας στην Αθήνα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Στις κινήσεις αυτές ζητήθηκε εξήγηση για το ότι δεν ενημερώθηκε νωρίτερα η χώρα μας για αυτούς τους τάφους και ζητήθηκε να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες, οι σοροί που είναι υπό προστασία, να θαφτούν στην περιοχή όπου βρέθηκαν με τρόπο και τελετή σύμφωνη με την θρησκευτική μας πίστη και η περιοχή της ταφής να δηλωθεί ως μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών 

http://www.mfa.gov.tr/no_-71_-yunanistan-da-bir-insaat-kazisinda-ortaya-cikan-osmanli-mezarligi-hk.tr.mfa

23/2/2021

Previous Article

¨Η Τουρκία είναι η πιο πετυχημένη χώρα του κόσμου στους εμβολιασμούς¨ !

Next Article

¨Η Κωνσταντινούπολη είναι η πόλη του Πορθητή και των σουλτάνων¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *