Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκπρόσωπος του ΑΚΡ: “Είναι ρατσιστικό να λέγεται “ελληνική” η τουρκική μειονότητα Θράκης”

No Comments Share:

Αντίδραση από τον εκπρόσωπο τύπου του ΑΚΡ Τσελίκ για την έκφραση του ΠτΔ της Ελλάδας περί “ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας”

Ο Ομέρ Τσελικ-εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΑΚΡ, σχετικά με την δήλωση που έκανε ο ΠτΔ της Ελλάδας Προκόπης Παυλόπουλος στην επίσκεψή του στην Δυτική Θράκη, είπε πως “Το να λέγεται ελληνική μουσουλμανική μειονότητα η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, αποτελεί μία ρατσιστική προσέγγιση”.
……
Ο Τσελίκ ανέφερε : “Η δήλωση του ΠτΔ της Ελλάδας Παυλόπουλου, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Δυτική Θράκη ανέφερε την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα ως “ελληνική μουσουλμανική μειονότητα” είναι άκρως λανθασμένη. Η άρνηση της ταυτότητας της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας, είναι μία καταδικαστέα συμπεριφορά.” Ο Τσελίκ ανέφερε πως είναι ανάγκη ο ΠτΔ της Ελλάδας να φέρεται με σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες και να απευθύνεται κατά τον σωστό τρόπο προς την μουσουλμανική τουρκική μειονότητα”.
Ο Τσελίκ ανέφερε πως είναι απαράδεκτο σε μία χώρα μέλος της ΕΕ, οι πολιτικοί να κάνουν συστηματικές επιθέσεις στην ταυτότητα των μουσουλμάνων Τούρκων και συνέχισε λέγοντας:  “Η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα στη δυτική Θράκη αποτελεί μία ιστορική πραγματικότητα. Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Το να λέγεται “ελληνική μουσουλμανική μειονότητα” η τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, αποτελεί μία ρατσιστική προσέγγιση. Αυτοί οι οποίοι επιχειρούν να αλλάξουν τις ιστορικές αλήθειες σχετικά με την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης δεν μπορούν να πετύχουν τίποτε. Είναι θλιβερό ότι παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ΕΔΑΔ, που καταδίκασε την Ελλάδα, αυτές οι ρατσιστικές προσεγγίσεις ακόμη συνεχίζονται.
Καλούμε όλους για μία ακόμη φορά να φερθούν σύμφωνα με τις ιστορικές αλήθειες και με σεβασμό στις δημοκρατικές αξίες. Αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να καταδείξουν ως “απειλή” η “κίνδυνο” την τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης προκαλούν ζημιά στην ίδια τους τη δημοκρατία. Η ταυτότητα της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης έχει καθοριστεί με ιστορικές αλήθειες. Η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης αποτελεί ένα ισχυρό στοιχείο πλούτου για την δημοκρατία της Ελλάδας. Οι ενάντιες σε αυτό προσεγγίσεις αποτελούν άσχημα παραδείγματα ρατσισμού. ”

https://www.sondakika.com/haber/haber-ak-parti-sozcusu-celik-ten-yunanistan-12928952/

18/2/2020

Σχ. Συγγνώμη κύριε Τσελίκ, θα έπρεπε να σας ρωτήσουμε για το πως θα μιλάμε…

 

Previous Article

Ο τζουτζές του Ταγίπ, μπήκε κι αυτός στον χορό των δηλώσεων…

Next Article

Τούρκος ΥΠΕΞ : ¨Η τουρκική μειονότητα Θράκης ήταν και θα παραμείνει τουρκική¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *