Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΖΝΤΑΓ- ΜΕΛΩΝ ¨ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ¨

No Comments Share:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΖΝΤΑΓ- ΜΕΛΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε νύξη στο θέμα της εκλογής των μουφτήδων

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ, επέστησε την προσοχή στις άδικες εφαρμογές της Ελλάδας κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Αφού σημείωσε ότι στην Τουρκία παραχωρούνται όλες οι απαραίτητες διευκόλυνσης για την εκλογή του Πατριάρχη, ο Τούρκος αξιωματούχος τόνισε ότι παρά τη Συνθήκη της Λοζάνης δεν δίνεται δικαίωμα να εκλέξουν τον δικό τους μουφτή στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δέχτηκε τα μέλη της Τουρκικής Ένωσης της Ξάνθης.

Ο Μποζντάγ αφού άκουσε τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης δήλωσε «Οι διορισμένοι μουφτήδες είναι αντίθετοι με τη Συνθήκη Λοζάνης και την εσωτερική νομοθεσία της Ελλάδας. Δεν έχουν ισχύ».

Αφού σημείωσε ότι στην εκλογή πατριάρχη που διεξάγεται στην Τουρκία, στην περίπτωση που η εκλογή είναι πρακτικά αδύνατη παραχωρείται τουρκική υπηκοότητα στους ξένους υποψήφιους που έχουν ξένη υπηκοότητα, ο Μποζντάγ είπε τα εξής: «η Μουσουλμανική Τουρκική κοινότητα στη Δυτική Θράκη δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το δικαίωμα να εκλέξει τον δικό της μουφτή, κάτι το οποίο έχει τεθεί υπό εγγύηση από τη Συνθήκη της Λοζάνης».

Ο Τούρκος αξιωματούχος ο οποίος απεύθυνε έκκληση στον κόσμο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην παραβλέπουν αυτές τις αδικίες έδωσε το εξής μήνυμα στην Ελλάδα «ελπίζουμε οι σχέσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα να συμβάλλουν θετικά στο θέμα της εξάλειψης ορισμένων αυθαιρεσιών».

 TRT 11/11/2012

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΙΑΤΩΝ

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *