Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΣΚΑΦΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

No Comments Share:

Κατασκοπευτικό σκάφος βρέθηκε στα ανοιχτά του κόλπου του Σάρος  
Ομάδα της λιμενικού που περιπολούσε στα ανοιχτά του κόλπου Σάρoς στο Τσανάκκαλε, εντόπισε ένα κατασκοπευτικό σκάφος. Διαπιστώθηκε πως το σκάφος κατευθύνεται με τηλεχειρισμό μέσω δορυφόρου.
Στα τέλη Αυγούστου ομάδα του λιμενικού της Αίνου που περιπολούσε στα ανοιχτά του κόλπου Σάρος, εντόπισε ένα σκάφος. Το λιμενικό ερεύνησε το σκάφος που βρισκόταν στα ανοιχτά της Σαμοθράκης και εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων.  Διαπιστώθηκε πως μέσα στο σκάφος δεν υπήρχαν άνθρωποι και ότι το κατεύθυναν με τηλεχειρισμό μέσω δορυφόρου.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΟΙ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΙ ΔΕΚΤΕΣ

Στο έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε πως οι κεραίες και οι δορυφορικοί δέκτες που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία και διασφαλίζουν την μετάδοση δεδομένων ήταν ενεργοί. Έγινε γνωστό πως το σκάφος διέθετε οριζόντιο κινητήρα, φτάνει σε μεγάλη ταχύτητα και εντοπίστηκε όταν χάλασε. Το σκάφος μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Λιμενικού της Αίνου.

¨ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΘΕΙ ΜΕ ΡΑΝΤΑΡ¨

Σύμφωνα με το κείμενο του Μεσούτ Χαν από την εφημερίδα Habertürk, ερευνάται σε ποια χώρα ανήκει το σκάφος, ενώ στρατιωτικές πηγές δήλωσαν πως ¨Το σκάφος έχει μια ειδική δομή. Είναι αδύνατο να εντοπιστεί από ραντάρ. Αλλά για άγνωστο λόγο έπαθε βλάβη, σταμάτησε και τότε εντοπίστηκε από τα ραντάρ. Αυτά είναι οχήματα χωρίς οδηγό όπως και τα Μ.Ε.Α. Πιθανώς πρόκειται για σκάφος χώρας μέλους της Ε.Ε. που χρησιμοποιείται για την αποτροπή της λαθρομετανάστευσης και διείσδυσε στα χωρικά μας ύδατα.  Αυτή την στιγμή παραμένει στο λιμενικό, ενώ η εισαγγελία διεξάγει απόρρητη έρευνα.¨

Ειδικοί ανέφεραν πως τέτοιου είδους σκάφη χρησιμοποιούνται από την Frontex για να ακούνε τις ασύρματες επικοινωνίες και αν αποτρέπουν τα περάσματα των μεταναστών στην Ευρώπη. Οι ειδικοί είπαν πως χώρα κατασκευής του είναι η Γαλλία και ότι ενδεχομένως χρησιμοποιείται από το κέντρο διοίκησης της Frontex.

¨ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΤΑ¨

Ο απόστρατος αντιναύαρχος Μεχμέτ Φατίχ Ιλγκάρ σχετικά με το περιστατικό δήλωσε τα εξής: ¨Πρέπει να δούμε τα υλικά που είχε μέσα το σκάφος. Εάν υπάρχουν συσκευές πληροφοριών μπορεί να είναι κατασκοπευτικό σκάφος. Εάν δεν υπάρχουν αυτές οι συσκευές μπορεί να είναι σκάφος ου χρησιμοποιείται για την αναγνώριση λαθρομεταναστών. Και σε εμάς κατασκευάζονται σκάφη που δεν εντοπίζονται σε ραντάρ. Κάποιες από τις φρεγάτες μας έχουν την ιδιότητα να μην εντοπίζονται από τα ραντάρ.  Σκάφη χωρών μελών της Ε.Ε. όπως και άλλων χωρών δύνανται και μπαίνουν άνετα στα χωρικά μας ύδατα. Δεν είναι και πολύ λογικό να κάνουν να αναγνωρίσεις με τέτοιο σκάφος¨.

 

https://www.sondakika.com/haber/haber-saros-korfezi-aciklarinda-casus-tekne-bulundu-10029349/

15/9/2017

Previous Article

Nεκροφάγοι !

Next Article

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΟΝΤΕΡ ΜΟΥΜΙΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *