Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκικό ανθελληνικό σεμινάριο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στο Zoom…

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 30/11/2020

RUBASAM είναι τα αρχικά του τουρκικού Κέντρου Στρατηγικών Ερευνών Ρούμελης-Βαλκανίων. Από τις δραστηριότητές του είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα μόρφωμα του τουρκικού ναζιστικού καθεστώτος.

Συχνά σε εκδηλώσεις του ως εκπρόσωπος του εμφανίζεται ο κ. Χασάν Οζκάν. Ο Οζκάν κατά τους προηγούμενες μήνες τον βλέπαμε συχνά στα μεγάλα media της Τουρκίας να εμφανίζεται ως ειδικός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να πρεσβεύει πάντα τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας. Μάλιστα είναι γιος του Φερρουχ Οζκαν, αυτού που έχει δώσει διορία (!) στην Ελληνική κυβέρνηση για να παραχωρήσει αυτονομία στην “Δυτική Θράκη” όπως την αποκαλεί. ..

Ο Χασάν στις 18/8 υποστήριζε πως “Η Ελλάδα στην Θράκη έχει εκπέσει στην θέση του εισβολέα και ότι πλέον το διεθνές δίκαιο δίνει στους Τούρκους της δυτικής Θράκης στο δικαίωμα να στήσουν μία κυβέρνηση εκεί”…

Το επόμενο λοιπόν διάστημα αυτό το μόρφωμα οργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συντονιστής θα είναι αυτός ο “φίλος μας” ο Χασάν.

Ας δούμε όμως τους ομιλητές και τα θέματα που θα αναπτύξει ο καθένας.

Στην 1η εβδομάδα του Δεκεμβρίου ο απόστρατος συνταγματάρχης Σουχείλ Τσομπάνογλου θα μιλήσει με θέμα “Ελληνικός επεκτατισμός”…. Ο Τσομπάνογλου είναι στέλεχος παλιό στέλεχος του RUBASAM.

Στη 2η εβδομάδα του Δεκεμβρίου η κοσμήτορας Τουγμπά Εράι Μπιμπέρ θα μιλήσει με θέμα “Η Δυτική Θράκη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις”. Στην τρίτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου η κοσμήτορας Δρ. Εσρά Οζσουέρ θα μιλήσει με θέμα “Ψυχοπολιτική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων”.

Στην 4η εβδομάδα θα μιλήσει ο “ειδικός” λέει Ερντέμ Ερέν με θέμα “Ελληνική εξωτερική πολιτική και Τουρκία”. Πιθανόν να  πρόκειται για συγγενή του Χαλίτ Ερέν (επικεφαλής του IRCICA)  που κατάγεται από τη Θράκη και του γιου του Αμπντουλάχ Ερέν που είναι επικεφαλής της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων… Το 2018 σε άρθρο του σχετικά με την πιθανότητα αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη έγραφε τα εξής : “Η Τουρκία πρέπει να προσπαθήσει να εμποδίσει μία απόπειρα εισβολής αμερικάνικης προέλευσης στην περιοχή αυτή. Η σύσταση μιας στρατιωτικής βάσης στη δυτική Θράκη δεν αποσκοπεί μόνο στην αφομοίωση ή στην εξορία της κοινότητας δυτικής Θράκης αλλά και στην περικύκλωση της Τουρκίας”.

Επίσης ένας άλλος “ειδικός” ο Μουράτ Ντερίν θα μιλήσει λέει στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου με θέμα “Η κομματικοποίηση των Τούρκων της δυτικής Θράκης”.

Στην 2η εβδομάδα του Ιανουαρίου 2020 η κοσμήτορας  Νιλουφέρ Ερντέμ θα μιλήσει με θέμα “Οι επιπτώσεις της ανταλλαγής πληθυσμών στους Τούρκους της δυτικής Θράκης”.

Την 3η εβδομάδα του Ιανουαρίου θα μιλήσει και μία πολίτης της Ελλάδας. Η γνωστή μας Περβιν Χαϊρουλλαχ του τουρκόψυχου συλλόγου ΠΕΚΕΜ Ροδόπης. Θα μιλήσει με θέμα “Η Δυτική Θράκη σε έγραφα απορρήτων αρχείων”.Η κ. Χαϊρουλλάχ συχνά παραβρίσκεται σε συνέδρια στο εξωτερικό όπου κατηγορεί την Ελλάδα για παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μειονότητας.

Την 4η εβδομάδα θα μιλήσει ο Δρ. Τουργκάι Τζιν με θέμα “Η νομική αυτονομία της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα”.

Επίσης στην 4η εβδομάδα θα μιλήσει η Δρ. Νεβάλ Κονουκ με θέμα “Oθωμανικά πολιτιστικά μνημεία στην Ελλάδα”. Η Κονούκ είναι παντρεμένη με τον πρώην επικεφαλής του κρατικού Τουρκικού Ιδρύματος Ιστορίας και νυν βουλευτή του κόμματος ΙΓΙ, Χαλάτσογλου. Μάλιστα κατά την επίσκεψη του Τσίπρα στην Άγκυρα, η τουρκική προεδρία την είχε καλέσει στο επίσημο γεύμα.

Και η τελευταία ομιλία θα γίνει από την Δρ. Εμετέ Γκιοζουγκιουζελί με θέμα ” Νησί Μεγίστη και θαλάσσιος περιορισμός”. Η Εμετέ είναι από τις πλέον φανατικές γραφίδες ενάντια στον ελληνισμό. Υποστήριξε φυσικά τον Τατάρ στις πρόσφατες εκλογές στα κατεχόμενα. Αυτό που προφανώς την ενώνει με τον Χασάν Οζκάν, είναι η απόλυτη εξάρτηση τους από το τουρκικό ναζιστικό καθεστώς.

Previous Article

Καιρίδης : ¨Απέτυχε η πολιτική του κατευνασμού κατά της Τουρκίας¨…

Next Article

6,7% ανάπτυξη ανακοίνωσε η Τουρκική Προπαγ, εεε Στατιστική Υπηρεσία !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *