Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

No Comments Share:

5ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Βαλκάνιων Τούρκων

balkan-turkleri-federasyonu-5-inci-olagan-kon-7047614_x_o

Ο νομάρχης Ανδριανούπολης Ντουρσούν Αλή Σαχίν μιλώντας κατά το 5ο συνέδριο της Ομοσπονδίας Βαλκάνιων Τούρκων, είπε : Όσο αυξάνει η ισχύς μας τόσο αυξάνει και η ισχύς των Τούρκων και μουσουλμάνων σε Κίρτζαλι, Σούμεν και Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, αλλά και σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο της Ελλάδας¨.

………………..

………………..

Ο Σαχίν είπε : ¨Υπάρχει μια πραγματικότητα, είμαστε ένα ισχυρό κράτος. Ο μεγάλος εκείνος άνθρωπος ο Χατζή Μπεκτάς Βελί λέει ¨Να είμαστε ένα, να είμαστε ισχυροί, να είμαστε ζωντανοί¨. Πρέπει αντί να σκάβουμε ο ένας τον λάκκο του άλλου να μοιράζουμε ομορφιές ο ένας στον άλλο. Όσο αυξάνει η ισχύς μας τόσο αυξάνει και η ισχύς των Τούρκων και μουσουλμάνων σε Κίρτζαλι, Σούμεν και Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, αλλά και σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο της Ελλάδας. Για αυτό πρέπει να εργαστούμε ακόμη περισσότερο.¨

Ο Ζουρφεττίν Χατζίογλου-πρόεδρος της Ομοσπονδίας περιέγραψε πως τα βασικά θέματα των Τούρκων που ζούνε στα Βαλκάνια, σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο Χατζίογλου ανέφερε πως υπάρχουν θέματα σχετιζόμενα με την παιδεία και την λατρεία και είπε : ¨ Στην τελευταία εβδομάδα υπήρξαν σοβαρές επιθέσεις σε τζαμιά. Ενίοτε κάνουμε εκκλήσεις σχετικά με αυτά τα περιστατικά. Με λύπη μας λέμε πως η βουλγαρική κυβέρνηση έχει κλείσει τα αυτιά της στις εκκλήσεις των εδώ μουσουλμάνων. Να μην ξεχνάνε το εξής, πως αυτός ο ακραίος λαϊκίστικος εθνικισμός θα αποτελέσει μεγάλο πρόβλημα για την Βουλγαρία. Στο συνέδριο μετείχαν ο εκπρόσωπος Ανδριανούπολης του υπουργείου Εξωτερικών πρέσβης Μουράτ Αχμέτ, εκπρόσωποι από συλλόγους Βαλκάνιων Τούρκων-Τουρκίας και πολύς κόσμος.

Εφ. Ραντικάλ  7/3/2015

Previous Article

¨ΚΑΘΑΡΙΣΕ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ !

Next Article

¨ΕΠΙΘΕΣΗ¨ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *