Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠ.ΕΞ. κατά Ελλάδας-Κύπρου

No Comments Share:

21 Απριλίου 2020, Δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Hami Aksoy, ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τη Δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της 21ης Απριλίου 2020, σχετικά με τις υπεράκτιες δραστηριότητες της Τουρκίας

Η Ελλάδα, με τη σημερινή της δήλωση, για άλλη μια φορά επιδεικνύει τις μη ρεαλιστικές της αντιλήψεις και στάσεις που αρνούνται τα δικαιώματα σχετικά με τα προβλήματα στην περιοχή μας.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί σκόπιμα το γεγονός ότι η Τουρκία έχει νόμιμα και κυριαρχικά δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο Πέλαγος και ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν ίσα δικαιώματα, ως συνιδιοκτήτης του νησιού, στους πόρους γύρω από το νησί.

Η πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι η μαξιμαλιστική και ασυμβίβαστη στάση του ελληνοκυπριακού δίδυμου.

Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά να προστατεύουμε τόσο τα δικαιώματα της χώρας μας όσο και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο.

http://www.mfa.gov.tr/sc_-24_-ulkemizin-sondaj-faaliyetlerine-iliskin-yunanistan-db-nin-aciklamasi-hk-sc.en.mfa

21/4/2020

Σχ: Ναι φυσικά και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαιώματα στον πλούτο γύρω από το νησί. Αλλά τα έχουν μέσω της νόμιμης κυβέρνησης του νησιού που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία και όχι το κράτος μαριονέτα που έστησε η Τουρκία για να νομιμοποιήσει την εισβολή της. Οι Τούρκοι αναφερόταν στην παρακάτω δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών

Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την εξαγγελία παράνομης γεώτρησης στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία (21.04.2020)

Επικαιρότητα – Ανακοινώσεις – Δηλώσεις – Ομιλίες
Τρίτη, 21 Απριλίου 2020
Καταδικάζουμε απερίφραστα την νέα εξαγγελθείσα παράνομη γεώτρηση της Τουρκίας εντός της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και μάλιστα σε οικόπεδα που έχουν αδειοδοτηθεί διά μέσου των νομίμων προβλεπόμενων διαδικασιών σε ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες.

Πρόκειται για μια ακόμη πρόκληση που περιφρονεί τις εκκλήσεις της ΕΕ και της Διεθνούς Κοινότητας για σεβασμό της διεθνούς νομιμότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιβεβαιώνει δε, για πολλοστή φορά, τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας, καθώς και τον χαρακτηρισμό της ως τον κατεξοχήν παραβάτη του Διεθνούς Δικαίου στην περιοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι η επανάληψη και η εμμονή σε παραβατικές συμπεριφορές δεν παράγουν δίκαιο, ούτε δημιουργούν τετελεσμένα.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και απόλυτη αλληλεγγύη μας στην Κυπριακή Δημοκρατία και καλούμε εκ νέου την Τουρκία να σεβασθεί το Διεθνές Δίκαιο και να αποστεί από ενέργειες που υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην κοινή μας γειτονιά.

Previous Article

Τουρκία: “Δεν θέλουμε εξωτερικο δανεισμό με προϋποθέσεις”…

Next Article

Πρόεδρος Τραμπ: Αναστολή μετανάστευσης (νόμιμης εννοεί…) για 60 μέρες για να προστατευτούν οι Αμερικανοί εργαζόμενοι…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *