Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΟΥΝΕΤΙ, ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ 250 ¨ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ¨

No Comments Share:

Εφ. Νέτγκαζέτε 4-9-2011

Τελέσαμε σουνέτι σε 250 ¨Οθωμανικά¨ εγγόνια

250 παιδιά μουσουλμάνων, τουρκικής, αλβανικής και ¨Μακεδονικής¨ καταγωγής έκαναν το πρώτο τους βήμα προς τον ανδρισμό με την τελετή που οργάνωσε ο δήμος Προύσας. Ο ενθουσιασμός φαινόταν στα μάτια των εγγονιών των Οθωμανών, ενώ κάποια δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυα τους. Ο δήμος Προύσας που εργάζεται για την αναστύλωση των προγονικών μνημείων μέσα στις χώρες της Οθωμανικής γεωγραφίας, έκανε το σουνέτι σε εγγόνια Οθωμανών στην πρωτεύουσα της ¨Μακεδονίας¨. Η τελετή που οργανώνεται επί 9 χρόνια από τον σύλλογο Ελ-Χιλάλ και τον δήμο Τσαγίρ των Σκοπίων, και κατά τα τελευταία 4 χρόνια γίνεται με την στήριξη του δήμου Προύσας, πραγματοποιήθηκε μπροστά στον πέμπτο πύργο των Σκοπίων. Στην τελετή μετείχαν ο δήμαρχος Προύσας Ρεζέπ Αλτεπέ, ο πρόεδρος του τμήματος Αλληλεγγύης του συλλόγου Ελ-Χιλάλ και βουλευτής Σκοπίων Μπεχιτζουντίν Σεχαμπί, ο Ιζέτ Μετζιτί-δήμαρχος του Τσαγίρ, ο βοηθός Γ.Γ. του δήμου Προύσας Μπαϊράμ Βαρντάρ, ο καθηγητής θεολογίας του πανεπιστημίου Ουλουντάγ Μεφαήλ Χιζλί, καλεσμένοι από την Προύσα και οι οικογένειες των παιδιών. 

Ο δήμαρχος Αλτεπέ κατά την ομιλία του είπε ότι η Τουρκία και η ¨Μακεδονία¨ είναι επί αιώνες φίλες και αδερφές χώρες. Είπε πως προσπαθεί κάθε φορά να επιδεικνύει τους δεσμούς συγγένειας που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες και ανέφερε πως ¨ Οι πρόγονοι μας 62 χρόνια πριν ήρθαν από την Κωνσταντινούπολη στα Σκόπια. Η ανάπτυξη των Σκοπίων έγινε μαζί με αυτήν της Προύσας. Εδώ πέρα έχουμε πολλά προγονικά μας μνημεία. Μέχρι σήμερα καταβάλλαμε σημαντικές προσπάθειες για να τα αναστηλώσουμε. Από την μεριά μας δεν έχουμε κάποια προσδοκία. Εμείς κάνουμε αυτές τις κινήσεις μόνο για να ενδυναμωθούνε περισσότερο οι δεσμοί φιλίας και αδερφοσύνης. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την ανάπτυξη των Σκοπίων¨.

¨ΠΑΝΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΥΣΑΣ¨

Ο πρόεδρος του τμήματος Αλληλεγγύης του συλλόγου Ελ-Χιλάλ και βουλευτής Σκοπίων Μπεχιτζουντίν Σεχαμπί άρχισε την ομιλία του διαβάζοντας τους εξής στοίχους από τον εθνικό ύμνο «Από προ αμνημονεύτων ετών έζησα και ζω ελεύθερος. Θα εκπλαγώ αν πάει κάποιος τρελός να μου βάλει αλυσίδες» . Ο βουλευτής Σεχαμπί ανέφερε πως η Τουρκία και ειδικά η Προύσα βρίσκεται πάντα δίπλα στα Σκόπια και πως ¨ Με την συμβολή του δήμου Προύσας τα πρώτα μνημεία της περιοχής όπως τα τζαμιά Αλατζά, Χάτουντζουκ, Κεμπίρ Μεχμέτ και Αράστα συναντάνε πάλι την παλιά τους δόξα. Παράλληλα οι τελετές ασουρέ και οι γιορτές-σουνέτια ενδυναμώνουν περισσότερο ακόμη τους δεσμούς των δύο χωρών. Βλέπουμε πάντα δίπλα μας την στήριξη της Προύσας. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Προύσας για αυτές του τις εργασίες¨.

¨ΣΦΙΧΤΟΔΕΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ¨

Ο δήμαρχος του Τσαγίρ Ιζέτ Μετζιτί αναφέρθηκε στην σημασία των επενδύσεων της Προύσας στα Σκόπια. Ο Μετζιτί είπε πως ¨ Οι καρδιές μας είναι σφιχά δεμένες με τους φίλους μας στην Τουρκία και στην Προύσα. Οι προσπάθειες που κάνουνε έχουν μεγάλη αξία για τον ανεξαρτήτου κόστους αγώνα που δίνουμε για να διαφυλαχτούνε τα εναπομείναντα από την εποχή των Οθωμανών μνημεία. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο μας Αλτεπέ που ποτέ δεν μας στέρησε την βοήθεια του¨.

Ο καθηγητής θεολογίας του πανεπιστημίου Ουλουντάγ Μεφαήλ Χιζλί στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία που έχει το σουνέτι για το Ισλάμ, τελετή με την οποία 250 μουσουλμανόπαιδες έκαναν το πρώτο τους βήμα για τον ανδρισμό. Δήλωσε : ¨ Το σουνέτι σημαίνει Προφήτης. Σημαίνει ενότητα. Συνεχίζουμε αυτήν την θρησκευτική παράδοση των 1500 ετών, που υπήρχε ακόμη και την εποχή του προφήτη Ιμπραήμ.

Μετά τις ομιλίες ο δήμαρχος Αλτεπέ και άλλα μέλη του πρωτοκόλλου μοίρασαν διάφορα δώρα στα παιδιά. Στους καλεσμένους μοιράστηκε πιλάφι και χαλβάς, ενώ το ενδιαφέρον τράβηξαν τα φολκλορικά συγκροτήματα από το Καρσιγιακά και το Γενίγιολ. Ακολούθως τα παιδιά ανέβηκαν στην σκηνή κρατώντας σημαίες του δήμου Προύσας και τουρκικέ σημαίες, και ενώ κάποια φωτογραφήθηκαν χαρούμενα, κάποια άλλα έκλαιγαν από τον φόβο τους.

 Σχόλιο : Προφανώς αυτά είναι και τα σχέδια που έχει ο δήμος Προύσας για την Ελλάδα : Αναστύλωση Οθωμανικών μνημείων, παιδάκια με τουρκικές σημαίες, και όλα με φόντο το Ισλάμ. Και στη γωνία η τραγικά ανεπαρκής ηγεσία του ελληνικού ΥΠΕΞ να λέει πως ¨Η μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται από Πομάκους Τουρκογενείς και Ρωμά¨….. Ε και ; Κάνεις τίποτε για αυτό ; Βλέπεις τι κάνουν οι άλλοι…

Previous Article

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Next Article

AKOMA ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΙΡΙΑΛ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

No Comments

  1. 250 παιδιά μουσουλμάνων, τουρκικής, αλβανικής και Μακεδονικής καταγωγής έκαναν το πρώτο τους βήμα ( Μακεδονικής καταγωγής ) ….Ντροπή σας….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *