Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

No Comments Share:

Συνεργασία στο Αιγαίο

Με βάση την είδηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Εμπρός της Μυτιλήνης, το ευρισκόμενος στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου Πανεπιστήμιο του Αιγαίου και το ευρισκόμενο στην Σμύρνη Πανεπιστήμιο του Αιγαίου ετοιμάζονται για συνεργασία.

Σχετικά με το θέμα αυτό επιτροπή της ελληνικής πλευράς θα επισκεφτεί στις 30 Νοεμβρίου την Σμύρνη. Στην επίσκεψη θα διερευνηθούνε οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πανεπιστημίων. Αναφέρεται πως η συνεργασία αυτή θα αποφέρει πρόσθετη αξία και στα ελληνικά νησιά και στην Σμύρνη. Στις συνομιλίες θα αποσαφηνιστεί και το πρόγραμμα των εαρινών εκδηλώσεων «Πολιτιστικές Ημέρες του Αιγαίου»

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 24-11-2011

 

Σχόλιο : Εμείς οι Έλληνες είμαστε υπεράνω, δεν μας ¨χαλά¨ ούτε η κατοχή της Κύπρου, ούτε το κάζους μπέλι, ούτε οι Τούρκοι πράκτορες στη Θράκη, ούτε και τα αποβατικά απέναντι από το νησί μας !….

Βρήκαμε και σας παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα Εμπρός:

 

Πανεπιστήμιο

 Τα ομώνυμα… έλκονται και συνεργάζονται

Γράφει: Χρηστίδου Βαγγελιώ

23/11/2011

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου της Σμύρνης θα επισκεφτούν ο πρύτανης και δύο αντιπρυτάνεις του ελληνικού Πανεπιστημίου Αιγαίου

Επίσκεψη στη Σμύρνη θα πραγματοποιήσουν, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, τρία μέλη της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μετά από πρόσκληση του ομώνυμου Πανεπιστημίου της τουρκικής πόλης, την οποία αποκάλυψε το «Ε», ο πρύτανης, Πάρις Τσάρτας, ο αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Σουλακέλλης, και η αντιπρύτανις Οικονομικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, Αγγελική Δημητρακοπούλου, θα συναντηθούν με ομολόγους τους για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας σε διάφορα επίπεδα. Κάτι που, σύμφωνα με την πρυτανική αρχή, αναμένεται να έχει ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, τόσο για τα νησιά όπου λειτουργεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου όσο και για τη Σμύρνη.

Ήταν πριν από έναν περίπου μήνα που με επιστολή του προς τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πάρι Τσάρτα, ο πρύτανης του ομώνυμου Πανεπιστημίου Ege (σ.σ. Αιγαίο στα τουρκικά) της Σμύρνης, Καντεγιέρ Γιλμάζ, εξέφραζε την επιθυμία του για ενίσχυση της συνεργασίας των δύο ιδρυμάτων, καλώντας την πρυτανική αρχή να επισκεφτεί τη χώρα του. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γιλμάζ πρότεινε την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, μέσω της διοργάνωσης, την ερχόμενη άνοιξη, μιας κοινής δράσης με θέμα «Πολιτιστικές Ημέρες του Αιγαίου». Άφηνε, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο και για περαιτέρω συνεργασία, κάτι που βρήκε αμέσως θετική ανταπόκριση από την εδώ πρυτανική αρχή.

Συνεργασία σε πολλαπλά επίπεδα

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρύτανης και οι δύο αντιπρυτάνεις του ιδρύματος θα επισκεφτούν για μία ημέρα τη Σμύρνη, προκειμένου να συζητήσουν όλες τις δυνατότητες για συνεργασία που υπάρχουν.

«Παρ’ όλο που η συγκεκριμένη επίσκεψη ξεκινά από την πρόταση που μας έγινε, είχαμε ήδη προετοιμαστεί για μια κίνηση συμφωνιών, τόσο με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο όσο και με άλλα της Κωνσταντινούπολης», εξήγησε στο «Ε» ο κ. Τσάρτας. «Πρώτος στόχος της επαφής μας είναι να συζητηθεί η κοινή πολιτιστική δράση που μας προτείνουν, αλλά το σημαντικό είναι να υπογραφεί μια συμφωνία συνεργασίας, αφού έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Η συνεργασία μας με πανεπιστήμια στην Τουρκία είναι μια πάγια θέση μας και η προσπάθεια έχει ξεκινήσει ήδη από το 2000, επί πρυτανείας Θεμιστοκλή Λέκκα.»

Όπως ο ίδιος προσθέτει, μια τέτοια συμφωνία για συνεργασία θα αφορά τόσο σε εκπαιδευτικά ζητήματα των δύο ιδρυμάτων, όσο και σε συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών, αλλά και δράσεις σε τοπικό επίπεδο, στα νησιά όπου λειτουργούν τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη Σμύρνη.

Ποια είναι τα οφέλη που αναμένεται να υπάρξουν; «Τα οφέλη είναι προφανή», συνεχίζει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. «Με τα σημερινά δεδομένα, είναι αναγκαίο να συζητάμε και να συνεργαζόμαστε με πανεπιστήμια που είναι πολύ κοντά μας και με ανθρώπους που είναι απέναντί μας.»

 

Previous Article

ΣΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ¨ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ¨….

Next Article

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΑΝΚΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *