Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ

0 σχόλια Share:
Spread the love

 

 

 

 

 

 

To ¨Καραβάνι του Πολιτισμού¨ θα πάει από την Αδριανούπολη ως το Μόσταρ

Η Ένωση Συγγραφέων Τουρκίας (ΤΥΒ)  στα πλαίσια των 40 ετών των δραστηριοτήτων της, θα οργανώσει ¨Καραβάνι Πολιτισμού από την Αδριανούπολη στο Μόσταρ¨.

Ο Μεχμέτ Ντογάν-πρόεδρος της ΤΥΒ μιλώντας στο ΑΑ σχετικά με την εκδήλωση αυτή, υπενθύμισε πως στην  30η χρονιά της ΤΥΒ πραγματοποίησαν ¨Καραβάνι Πολιτισμού¨ από την Αδριανούπολη στο Αρνταχάν και στην 35η χρονιά από την Άγκυρα στην Σιίρτ.
O Ντογάν είπε πως στο πρόγραμμα αυτό μετέχουν περίπου 40 άτομα από τον κόσμο του πολιτισμού και της λογοτεχνίας, πως στις πόλεις που βρίσκονται στο δρομολόγιο θα γίνουν εκδηλώσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες των πόλεων και ότι θα επωφεληθούν από την εμπειρία των μετεχόντων.
Ο Ντογάν είπε πως η ΤΥΒ στην εκδήλωση αυτή που γίνεται στην 40η επέτειο, θα ακολουθηθεί ένα δρομολόγιο που θα αρχίσει από την Αδριανούπολη και διαμέσου των Βαλκανίων θα φτάσουν ως το Μόσταρ και πρόσθεσε : ¨ Το δρομολόγιο είναι σημαντικό, θα οργανώσουμε δραστηριότητες σε Βουλγαρία, Ελλάδα, FYROM, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο και τελευταία στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Στα μέρη όπου υπάρχει το Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ θα συνεχίσουμε τις 10 ημερών δράσεις συνεργαζόμενοι μαζί του, ενώ στα άλλα μέρη θα συνεργαστούμε με τα κατά τόπους τουρκικά σωματεία και οργανώσεις.

¨Είναι πολύ σημαντικό που το Καραβάνι του Πολιτισμού γίνεται στα  Βαλκάνια¨

……………..

Ο Ντογάν είπε πως  το γεγονός ότι η εκδήλωση ¨Καραβάνι Πολιτισμού¨ θα γίνει σε σημαντικά κέντρα της Οθωμανικής πολιτιστικής περιοχής, έχει μια ξεχωριστή σημασία.

Ο Ντογάν είπε πως στις περιοχές που θα επισκεφτούν υπάρχουν πολλά οθωμανικά μνημεία και ότι έτσι θα φέρουν σε επαφή ποιητές και συγγραφείς  των Βαλκανίων

Ο Ντογάν είπε πως ¨Θα συναντηθούμε με τουρκόφωνους ποιητές και συγγραφείς, ενώ σε κάποια μέρη θα συναντήσουμε όχι μόνο τους τουρκόφωνους αλλά όλους τους συγγραφείς της περιοχής¨  και τόνισε πως η οθωμανική κουλτούρα  στα Βαλκάνια επέδρασε όχι μόνο στους μουσουλμάνους και Τούρκους, αλλά σε όλους τους λαούς των Βαλκανίων.  
Ο Ντογάν είπε πως το σχέδιο έχει την στήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού,  πως επέλεξαν ως κέντρο των δραστηριοτήτων τους το Ινστιτούτο Γιουνούς Εμρέ πως είναι ανάγκη να προοδεύσουν οι σχέσεις της Τουρκίας με τις χώρες των Βαλκανίων και ότι το σχέδιο αυτό θα συμβάλει στην πολιτιστική διπλωματία.

Στα πλαίσια του σχεδίου ¨Καραβάνι Πολιτισμού από την Αδριανούπολη στο Μόσταρ¨ , ονόματα από τον κόσμο των ποιητών, των συγγραφέων και της επιστήμης, θα αρχίσουν στις 30 Απριλίου από την Αδριανούπολη, θα τερματίσουν στις 9 Μαΐου στο Μόσταρ και στα πλαίσια αυτά θα γίνουν πολιτιστικές δράσεις σε Τουρκία, Βουλγαρία, Ελλάδα, FYROM, Κόσσοβο, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη, θα οργανωθούν λογοτεχνικοί διάλογοι, φεστιβάλ ποίησης, προβολή ντοκιμαντέρ, εκθέσεις ζωγραφικής, πάνελ και συνέδρια¨

https://www.sondakika.com/haber/haber-kultur-kervani-edirne-den-mostar-a-kadar-gidecek-10796485/

27/4/2018

Σχ: Δεν αντιλαμβανόμαστε για ποιό λόγο επιτρέπουμε να γίνεται αυτή η καθαρά οθωμανική δράση στην πατρίδα μας. Οι Σέρβοι πάντως όπως φαίνεται και από το δρομολόγιο, δεν το επέτρεψαν .

Εμείς μάλλον είμαστε πιο εύκαμπτοι….

Ακόμη και τώρα, με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς φυλακισμένους.

Ενοοείται πως η Τουρκία σε αντίστοιχη περίπτωση ΔΕΝ θα έδινε άδεια για κάτι τέτοιο.

Previous Article

ΒΑΡΩΣΙ- Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ

Next Article

ΑΦΡΙΝ: ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ, ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *