Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία: ¨Απομακρύναμε από την υφαλοκρηπίδα μας το ερευνητικό σκάφος¨

1 Comment Share:

Έκτακτο-Επέμβαση σε ερευνητικό πλοίο που παραβίασε την υφαλοκρηπίδα

Στοιχεία του Πολεμικού Ναυτικού έβγαλαν έξω από την τουρκική υφαλοκρηπίδα ερευνητικό πλοίο που εισήλθε άνευ αδείας σε αυτήν

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, o ελληνοκυπριακός τομέας στις 29 Σεπτεμβρίου ,δημοσίευσε μία NAVTEX σχετικά με τις δραστηριότητες του ερευνητικού πλοίου Nautical Geo.

Καθώς η εργασία που προβλεπόταν να γίνει περιλάμβανε μεγάλος μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας και δεν είχε προηγηθεί συντονισμός με την Τουρκία, υπήρξαν κινήσεις μέσω διπλωματικών καναλιών προς την Μάλτα ως σημαία του πλοίου αλλά και προς την Ιταλία που το εξόπλισε. Ταυτόχρονα με τις NOTMAR και NAVTEX  της 1/10, ανακοινώθηκε προς ναυτικούς η αναγκαιότητα συντονισμού με την Τουρκία.

Παρά τις προσπάθειες αυτές της Τουρκίας, το ερευνητικό πλοίο Νautical Geo, το πρωί της 3ης Οκτωβρίου επιχείρησε να εισέλθει άνευ αδείας στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. Μετά από αυτό ερευνήθηκε και προειδοποιήθηκε από ένα πλοίο του τουρκικού ναυτικού, το οποίο εκτελούσε δραστηριότητες αναγνώρισης και επιτήρησης στην περιοχή στο πλαίσιο της επιχείρησης Μεσογειακή Ασπίδα. Όταν παρόλα αυτά εισήλθε άνευ αδείας στην υφαλοκρηπίδα, τότε οδηγήθηκε έξω από την τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Από την άλλη πλευρά το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo την περασμένη εβδομάδα είχε εισέλθει άνευ αδείας στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Κρήτης.

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/son-dakika-kita-sahanligini-izinsiz-ihlal-eden-arastirma-gemisine-mudahale-1874042?_n_pid=2713

4/10/2021

Previous Article

Kατέληξα στην εντατική από το Pfizer….βίντεο

Next Article

Η εθνική μας ξεφτίλα-62% αύξηση στις εισαγωγές της Ελλάδας από την Τουρκία !!!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Όπως το διώξατε απο την Ελλαδική ΑΟΖ; Χάχα, αν θεωρείται εκδίωξη κάθε κίνηση προς το λιμάνι ανεφοδιασμού πάει τουρκάκια, κλείστε το.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *