Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Απόψεις Συρίγου για τον πόλεμο στο Καραμπάχ

2 Comments Share:

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΖΕΡΩΝ

Στις 9 Νοεμβρίου 2020 υπεγράφη συμφωνία καταπαύσεως του πυρός μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στην διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Η συμφωνία ήταν αποτέλεσμα της συντριπτικής υπεροχής των Αζέρων έναντι των Αρμενίων σε στρατιωτικά μέσα. Η εκμετάλλευση των πλούσιων υδρογονανθράκων του Αζερμπαϊτζάν έδωσε τη δυνατότητα στους Αζέρους να εξοπλισθούν με σύγχρονα όπλα από την Τουρκία και το Ισραήλ. Στο πλευρό των Αζέρων πολεμούσαν τζιχαντιστές που είχε μεταφέρει από τη Συρία ο Ερντογάν. Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι καθοδηγούσαν τον αζερικό στρατό. Οι Αρμένιοι πολεμούσαν πρακτικώς μόνοι τους με ελλιπή μέσα. Η μόνη υποστήριξη που είχαν προήλθε από την αρμενική διασπορά.
Οι μάχες γύρω από την δεύτερη σε μέγεθος πόλη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Σούσα, κατέστησαν τη συμφωνία υποχρεωτική για την αρμενική πλευρά. Η κατάληψή της ευρύτερης περιοχής γύρω από τα Σούσα, θα έθετε σε άμεσο κίνδυνο την πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, Στεπανακέρτ.
Για πολλοστή φορά μετά το 1890 (όταν σημειώθηκαν οι πρώτες σφαγές) οι Αρμένιοι βρίσκουν απέναντί τους την Τουρκία. Εάν η Γερμανία εξόπλιζε το Ιράν για να επιτεθεί στο Ισραήλ, θα σηκώνονταν και οι πέτρες. Αντιθέτως η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει με αδιαφορία το γεγονός ότι η χώρα που βαρύνεται για τη συστηματική γενοκτονία των Αρμενίων, επέλεξε για μία ακόμη φορά να επιτεθεί στο συγκεκριμένο έθνος.
Αποδεικνύεται ότι η ρητή αναγνώριση των γενοκτονιών έχει ουσία και δεν είναι μία τυπική πράξη, ένα απλό μνημόσυνο προς τους νεκρούς.

FACEBOOK  11/11/2020

Σχ. : Ο κ. Συρίγος μια χαρά τα λέει, αλλά το θέμα είναι το κατά πόσο ακούνε τις απόψεις του στην κυβέρνηση. Διότι αν τον έχουν μόνο ως πατριωτικό πρόσωπο της ΝΔ και μετά αυτοί κάνουν τα δικά τους, τότε αυτό είναι παραπλανητικό. Άλλωστε να μην παραβλέπουμε ότι παρά τις αναμφισβήτητες γνώσεις του, δεν τον έχουν διορίσει ούτε Γ.Γ. του υπουργείου Εξωτερικών…

Previous Article

Σημαντική ενδυνάμωση της τουρκικής λίρας

Next Article

Σύγκρουση τουρκικού αλιευτικού με τάνκερ ελληνικών συμφερόντων

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

 1. Δεν νομίζω ότι μπορεί να αντικρούσει κανείς τα λεγόμενα του κ. Συρίγου με σοβαρά επιχειρήματα…
  Όπως δεν νομίζω ότι θα ήθελε μια τέτοια θέση σε κάποιο υπουργείου, γιατί ξέρει ότι θα το εξευτελίσουν, καθώς τα νήματα στη γεωπολιτική σκακιέρα άλλοι τα κινούν…

 2. Πάντα υπάρχει βαθύτερη αιτιολογία από την ρηχή ματιά…
  Τρίτη 10 Νοεμβρίου, ημέρα τροπής και λύπης για τον αδελφό Αρμένιο λαό.!!

  Οι Ρώσοι (το πολιτικό σύστημα που πρεσβεύει τον λαό) πρόδωσαν τους Αρμένιους και παρέδωσαν εδάφη στους Αζέρους – Τούρκους.

  Αυτά να βλέπουμε τι εστί Ρωσία, όπου για το συμφέρον πουλά και τα αδέλφια της. Ντροπή, ντροπή, ας ανοίξουν τα μάτια και οι τελευταίοι… Όπως ανάλογα οι γελιότητες (μας στο δήλημα) Τράμπ ή Μπάιντεν, δεν θα αναφέρω την διαφορά γιατί υπάρχουν και τα ΧΟΑΞΕΣ…

  Η ουσία αυτής της επώδυνης έως και προδοτικής για την Αρμενία συμφωνίας, κρύβεται σε έναν από τους όρους που έθεσε η Ρωσία προς το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα πάρει πίσω ορισμένες περιοχές κλειδιά για τον αγωγό φυσικού αερίου που θέλει να προωθήσει προς την Τουρκία, μέσω του Ναχιτσεβάν.

  Ο όρος είναι να μην ενταχθούν ποτέ οι περιοχές αυτές στο ΝΑΤΟ και επίσης το ΝΑΤΟ να μην έχει πρόσβαση στην Κασπία Θάλασσα και στα Ρωσικά σύνορα στην περιοχή Ναγκεστάν.

  Αυτός ήταν ο σκοπός της Ρωσίας, γι’ αυτό και αναπτύσσει στην περιοχή στρατιωτικές «ειρηνευτικές» δυνάμεις, δημιουργώντας μια ζώνη ασφαλείας, ουσιαστικά για να ελέγχει πλήρως την περιοχή και να διασφαλίσει ότι από εκεί δεν θα περάσει ποτέ Νατοϊκή δύναμη.

  Ρώσοι φαίνεται να έστησαν σε συνεννόηση με τους Τούρκους τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, για να υπονομεύσουν τον φερόμενο ως φιλοδυτικό Αρμένιο πρωθυπουργό, Νικόλ Πασινιάν και έτσι να εξασφαλίσουν την Αρμενία ως προτεκτοράτο τους στον Καύκασο.

  Σε αντάλλαγμα, οι Ρώσοι παραχώρησαν μεγάλο μέρος του Αρτσάχ στους Αζέρους Τούρκους.
  Όπως διαμοίρασαν αρχικά τη Συρία (τώρα αποσύρεται με συμφωνία τους η Τουρκία από φυλάκια ελέγχου ολόκληρων περιοχών) και επιχείρησαν το ίδιο να πράξουν και στη Λιβύη, ο Ρωσικός και ο τουρκικός στρατός, σε ρόλο «ειρηνευτικής δύναμης» – όπως και στη βόρεια Συρία – θα αναλάβουν την τήρηση της εκεχειρίας στην περιοχή.

  Αποστολή εξετελέσθη, το νεο-οθωμανικό χαλιφάτο κωδικός asrika «κατέκτησε» νέα εδάφη με ρωσική υποστήριξη, αρκεί να εμποδιστεί η Δύση στην περιοχή.

  Μια μεγάλη νίκη του, στο βωμό των συμφερόντων της νέας τάξης πραγμάτων, πρίν ξεκινήσει ο αναπόφευκτος διαμελισμός της Τουρκίας διότι πλέον έκανε την δουλειά και έγινε επικύνδηνη έως ανταγωνίστρια. https://www.facebook.com/111136276958902/posts/415567309849129/

  Στο αποτέλεσμα τη κάνουμε εμείς ως έθνος ανάλογα απειλούμενο μετά το πάθημα της Αρμενίας και έως ότου ολοκληρωθεί το γεωπολιτικό πείραμα… που μπορεί να μας κοστίσει σε πολλαπλά επίπεδα.! (Ελπίζω να γνωρίζουν οι ιθύνοντες, δεν είναι λογικό να αναπτύσσονται)…

  Ένας πολύ φανερός στόχος που κραυγάζει: τα τεράστια κοιτάσματα μας μην περάσουν δια της βίας σε “νέο” ιδιοκτήτη ή μπεί από το παράθυρο συν ιδιοκτήτης, οι-ο αγωγός …

  Ριζικό στρατιωτικό και “πολιτικό” δόγμα. Στρατηγικές συμμαχίες με ρήτρες συνδρομής στην Ευρώπη από φίλες χώρες και στα αντίπαλα δέοι των εχθρών μας, όπως Ινδία, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ, Ισραήλ, Αίγυπτο συνεργασίες ειδικού τύπου…!

  Και δεν εννοώ αγκαλιές και φιλιά…

  Και επιτέλους όχι yes sir, διεκδίκηση των τιμημάτων για την προνομιακή σχέση “παραχωρήσεων μας”…που πολλές φορές θα την περιγράφαμε έως και “υποτελείς” μερικές φορές.

  Θέλουμε ή δεν θέλουμε πλέον ένα λάθος και… ανήκεστη βλάβη.! Ας βάλουμε οδικό χάρτη αλλαγής πορείας από τις ζημιές των αδελφών χωρών μας Κύπρου, Αρμενίας…!!
  #AsteriouStamatisΗεπανάστασητηςυγιούςσκέψηςστηνοικολογία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *