Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανακοίνωση της τουρκικής πρεσβείας της Αθήνας: ¨Θέλουμε λεφτά, εξαίρεση από βίζα κλπ…¨

0 σχόλια Share:

Τα τελευταία 4 χρόνια, η Τουρκία ανταποκρίθηκε στη συμφωνία, ενώ ταυτόχρονα υπενθυμίζει συνεχώς στην ΕΕ τις μη εκπληρωμένες υποχρεώσεις της: οικονομική βοήθεια, εθελοντική ανθρωπιστική επανεισδοχή, ελευθέρωση των θεωρήσεων και αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης …

Ώρα να ανανεώσουμε τη μνήμη μας για την 4η επέτειο της δήλωσης Τουρκίας-ΕΕ της 18ης Μαρτίου 2016 – και επίσης να εκθέσουμε αυτά που συμβαίνουν τώρα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ΕΕ είχε γενναιόδωρο χώρο να αναπνεύσει, καθώς η δήλωση εφαρμόστηκε πλήρως από τη μεριά της Τουρκίας, αλλά εκείνη τον σπατάλησε. Εν τω μεταξύ ο αριθμός των αιτούντων άσυλο στην Τουρκία ξεπέρασε κατά πολύ τα 4 εκ., με προφανείς κοινωνικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές συνέπειες. Η συνεχιζόμενη αδράνεια στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων στη Συρία και αλλού και η επίθεση του συριακού καθεστώτος σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην Ιντλίμπ, τελικά αποκάλυψαν το πρόβλημα.
Η παρουσίαση των πρόσφατων εξελίξεων ως “οργανωμένη” δράση ή “πρόκληση”, είναι απλά μέρος μιας τακτικής απόκρυψης  για να αποσπαστεί η προσοχή της εγχώριας και διεθνούς κοινής γνώμης. Ο ελληνικός τύπος γράφει ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την μεταναστευτική κρίση. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεί ή θα έπρεπε να το κάνει η Τουρκία ; Μήπως βρισκόμαστε εκεί μόνο για να διασφαλίσουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ενοχληθεί από τους αιτούντες άσυλο ; Αυτό δεν ακούγεται σωστό. Δεν ενθαρρύνουμε τους αιτούντες άσυλο να εγκαταλείψουν την Τουρκία, αλλά δεν μπορούμε να τους εμποδίσουμε από το να αποχωρήσουν. Δεν θα λειτουργήσουμε ως κέντρο κράτησης κανενός και σίγουρα όχι ως το μεγαλύτερο κλουβί στον κόσμο. Οι συμφωνίες ισχύουν και για τις δύο πλευρές ή δεν ισχύουν καθόλου. Αυτή είναι η φύση των συμβάσεων γραπτών η προφορικών. Αυτός είναι ο νόμος. Αποφύγετε τις ηθικές δυσκολίες. Η συμφωνία και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να ανασταλούν. Ούτε η ηθική δικαιοσύνη.

Turkish Emb. Athens @TC_Atina

ΣΧ. Λένε ψέματα και το ξέρουν. Διότι τα δεδομένα έχουν ως εξής
1) Το έναυσμα για την τελευταία αυτή άτυπη εισβολή άρχισε με δήλωση από τον Ερντογάν.
2) Όσοι έχουν ελάχιστη επαφή με την πραγματικότητα του Έβρου και των νησιών γνωρίζουν πως πλέον οι πρόσφυγες από τη Συρία είναι κάτω του 4%. Άρα αυτά που λένε περί Συρίας, Ιντλίμπ κ.α. είναι για τον κάλαθο των αχρήστων.
3) Οι υποτιθέμενοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από τον ίδιο τον τουρκικό κρατικό μηχανισμό στα σύνορα, ως όχημα πίεσης προς την ΕΕ. Άρα όχι μόνο δεν τους εμποδίζουν αλλά και τους εξωθούν.

Previous Article

Έμμεσο μήνυμα Ερντογάν: “Θα έχουμε κέρδη από αυτή την κρίση” ! — Βίντεο

Next Article

Βίντεο- από την νέα απόπειρα εισβολής στις Καστανιές

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *