Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Βουλευτής του Ταγίπ: “Η Ελλάδα δεν έχει καμία δύναμη και μέτρο να κρατήσει τα σύνορα, όποιος θέλει περνάει¨

0 σχόλια Share:

Η βουλευτής Ανδριανούπολης και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος ΑΚΡ Φατμα Ακσαλ, παρέθεσε συνέντευξη τύπου στην οποία είπε πως η Τουρκία πάντοτε βρίσκεται δίπλα στους διωκόμενους και συνέχισε λέγοντας :
” Ως Τουρκία σύμφωνα με την κουλτούρα και την πίστη μας δεν μπορούμε να γυρίσουμε την πλάτη μας στους διωκόμενους. Η Τουρκία από την πρώτη μέρα άνοιξε τις πύλες της στους αθώους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία δέχθηκε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Όσο ήταν δυνατό εργαστήκαμε να καλύψουμε όλες τους τις ανάγκες. Στη διαδικασία αυτή η ΕΕ είπε πως “κρατήστε εσείς τους πρόσφυγες στα σύνορα σας και εμείς θα σας παράσχουμε κάθε είδους στήριξη” . Στις 18/3/2016 ΕΕ και Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία. Η ΕΕ έδωσε κι άλλες υποσχέσεις. Για παράδειγμα πως θα εξέταζε ξανά την τελωνειακή ένωση και ότι θα καταργούσε τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες. Υποσχέθηκε επίσης μία υλική βοήθεια 6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την διεθνή συνθήκη ανθρωπίνων δικαιωμάτων και με το δίκαιο περί προσφύγων κανείς δεν μπορεί να κλείσει την πύλη του σε ανθρώπους που φεύγουν από πόλεμο και δεν αισθάνονται ασφαλείς για τη ζωή τους. Αυτό είναι ένα διεθνές έγκλημα. Δυστυχώς η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις που έδωσε προς την Τουρκία. Μέχρι τώρα τα χρήματα που ήρθαν είναι περίπου 2,7 δις.
…….
Πλέον εμείς δεν επεμβαίνουμε. Όποιοι θέλουν μπορούν να περάσουν τα σύνορα. Μέχρι σήμερα πέρασαν 150.000 άτομα προς την Ευρώπη. Τουρκία και Ελλάδα έχουν 204 χιλιόμετρα χερσαία σύνορα. Το πέρασμα από πολλές περιοχές είναι πολύ εύκολο. Σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών κ Σουλεϊμάν στο από το ελικόπτερο είδαμε πως η Ελλάδα δεν έχει πάρει κάποιο μέτρο για να εμποδίσει τα χερσαία περάσματα. Όλοι έχουν εστιάσει στην συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε. Αυτό είναι ένα μικρό τμήμα. Πέρα από εκεί τα περάσματα συνεχίζονται. Όποιος θέλει να πάει Ευρώπη με κάποιο τρόπο πάει.
…….
Χρησιμοποιούν πραγματικές σφαίρες. Το σπρέι πιπεριού πλέον κατέστη συνηθισμένο. Όλοι μας υποστήκαμε σπρέι πιπεριού…. Στα σύνορα με τρακτέρ ρίχνουν φυτοφάρμακα, ρίχνουν καυτό νερό. Η ΕΕ δήθεν σε κάθε ευκαιρία δίνει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Η Ελλάδα σε κάθε ευκαιρία λέει πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας. Οι χώρες που μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα είδαμε το ποσό άγριες είναι και το πόσο άσχημα συμπεριφέρονται σε ανθρώπους. Η ΕΕ και η Ελλάδα διαπράττουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και πρέπει να δικαστούν για αυτά. Αυτά θα τα θέσουμε σε κάθε πλατφόρμα”.

https://www.haberler.com/video/edirne-ak-parti-li-aksal-yunanistan-ve-avrupa-13014712-videosu/

14/3/2020

Σχ: Στο χρονικό σημείο 3:23 του βίντεο που υπάρχει στην παραπάνω ιστοσελίδα, η βουλευτής χαμογελώντας ειρωνικά λέει : Σε πολλά μέρη το πέρασμα στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολο. Πιστέψτε με μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, με ελικόπτερο είδαμε όλα τα σύνορα. Η Ελλάδα δεν έχει καμία δύναμη και μέτρο να κρατήσει τα σύνορα. Όλοι έχουν εστιάσει στην συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε. Εντάξει εκεί την κρατάνε και την ελέγχουν.  Αλλά είναι μια πολύ μικρή έκταση, μια έκταση μερικών χιλιομέτρων. Πέρα από εκεί τα περάσματα συνεχίζονται.¨

Previous Article

Φιλοκυβερνητικό κανάλι μιλά για το ¨οθωμανικό χαστούκι¨ που δέχθηκε η Ελλάδα το 1897…

Next Article

Πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο η βακουφικη επιτροπή μουσουλμανικών περιουσιών Κομοτηνής

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *