Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Άρχισαν να συρρέουν Αφγανοί στα σύνορα με την Ελλάδα…

No Comments Share:

Διαδόθηκε μέσω των social media και οι Αφγανοί συνέρευσαν στην συνοριακή πύλη με την Ελλάδα

Μετά από την φήμη που διαδόθηκε μέσω των social media πως η Ελλάδα άνοιξε τις συνοριακές της πύλες, Αφγανοί συνέρρευσαν προς την Αδριανούπολη.

Μεταξύ των Αφγανών οι οποίοι είχαν έρθει στην Τουρκία πριν να αναλάβουν την κυβέρνηση οι Ταλιμπάν, διαδόθηκε μέσω των social media η φήμη ότι ” Η Ελλάδα άνοιξε την συνοριακή πύλη στην Αδριανούπολη και μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου οι συνοριακές πύλες θα παραμείνουν ανοιχτές”

Μετά από αυτές τις φήμες μεγάλος αριθμός Αφγανών μεταναστών, άρχισαν να φτάνουν στην Αδριανούπολη. Σε ελέγχους που έκαναν οι δυνάμεις ασφαλείας κοντά στη συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε, συνέλαβαν πολλούς Αφγανούς μετανάστες. Επίσης μία ομάδα μεταναστών φάνηκε να περπατά προς την συνοριακή πύλη του Καπίκουλε που βγάζει προς τη Βουλγαρία.

Ομάδες της περιφερειακής διοίκησης στρατοχωροφυλακής, έλαβαν μέτρα προς το δρόμο που οδηγεί προς την συνοριακή πύλη του Παζάρκουλε και απέτρεψαν μετανάστες. Τα μέτρα της στρατοχωροφυλακής στην περιοχή συνεχίζονται.

Μετά από την ενημέρωση από τις δυνάμεις ασφαλείας πως οι φήμες ήτανε έωλες, κάποιοι μετανάστες επέστρεψαν πίσω, ενώ άλλοι συνεχίζουν να περιμένουν στην Ανδριανούπολη.

Η Ελλάδα άνοιξε τις πύλες της

Ο Αφγανός Σεφίκ Ντανίς ανέφερε πως μέσω των social media έγιναν αναρτήσεις πως η Ελλάδα άνοιξε τις πύλες και για αυτό το λόγο έφτασαν στην Αδριανούπολη : ‘ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη επειδή ακούστηκε πως η Ελλάδα άνοιξε τις πύλες. Αυτή ήταν η ανάρτηση που έγινε μέσω των social media. Εμείς λοιπόν ήρθαμε επειδή αναφέρθηκε πώς άνοιξαν οι πύλες. Στις αναρτήσεις αναφερόταν ότι οι πύλες θα παραμένουν ανοιχτές μεταξύ 28 και 31 Αυγούστου. Για αυτό το λόγο θα περιμένουμε εδώ ως τις 31 Αυγούστου.”

Ο Μεχμέτ Χακάϊ δήλωσε :” Εμείς ήρθαμε στην Ανδριανούπολη διότι έγιναν αναρτήσεις που ανέφεραν πως η Ελλάδα από τις 38 ως τις 31 Αυγούστου θα ανοίξει τις συνοριακές της πύλες. Πήγαμε στα σύνορα στη συνοριακή πύλη με την Ελλάδα και εκεί μας είπαν πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εμείς θα περιμένουμε ως τις 31 Αυγούστου να ανοίξουν οι συνοριακές πύλες”

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/sosyal-medyadan-yayildi-afgan-gocmenler-yunanistan-sinir-kapisina-akin-etti-1864293

28/8/2021

 

Previous Article

Χτεσινό βίντεο από το Τρίγωνο του Έβρου με δεκάδες Αφγανούς…

Next Article

Με παπούτσια 1200 ευρώ η βουλευτής του ΑΚΡ στις εκδηλώσεις για το Ματζικέρτ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *