Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ !

No Comments Share:

Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας: Έχει και η Τουρκία δικαιώματα στην Αν, Μεσόγειο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου μαζί με τον ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως ¨Στην Αν. Μεσόγειο δικαιώματα έχει και η Τουρκία και αυτό το γνωρίζουμε¨, ενώ ο Τσαβούσογλου είπε πως ¨Οποιοδήποτε σχέδιο στο οποίο δεν εντάσσεται η αποβάλλεται η Τουρκία δεν είναι ρεαλιστικό¨.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε στην Αττάλεια με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Γεώργιο Κατρούγκαλο. Οι δύο υπουργοί μετά από την κλειστή για τον τύπο συνάντηση που είχαν, παρέθεσαν κοινή συνέντευξη τύπου. Ο Κατρούγκαλος ανέφερε πως πιστεύει πως πρέπει να βρεθούν λύσεις στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε πως γίνονται εργασίες για την  μείωση των εντάσεων.

Ο Κατρούγκαλος είπε : ¨Γνωρίζουμε πως η Τουρκία έχει κάποια δικαιώματα στις ενεργειακές πηγές στην Αν. Μεσόγειο. Στο θέμα της ενέργειας εμείς έχουμε υπερασπιστεί το δικαίωμα της Κύπρου το αυτονόητο δικαίωμα να διαχειρίζεται τους πόρους της ΑΟΖ της προς όφελος και των δύο κοινοτήτων. Είναι προφανές όμως ότι η Τουρκία έχει επίσης δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχει δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας κι εμείς αυτό το γνωρίζουμε¨.

Τσαβούσογλου : Να μην αρχίσουμε διαπραγματεύσεις μόνο στα λόγια

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως ¨Οι στρατιωτικοί μας και οι υπουργοί Αμύνης μας πρέπει να συναντηθούν για να γίνουν βήματα αύξησης εμπιστοσύνης¨, ενώ αναφερόμενος στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που βρίσκονται στην Αν. Μεσόγειο και πέριξ της Κύπρου, είπε πως ¨Οποιοδήποτε σχέδιο στο οποίο δεν εντάσσεται η αποβάλλεται η Τουρκία δεν είναι ρεαλιστικό. Η Τουρκία στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου έχει δικαιώματα¨.

Ο Τσαβούσογλου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο είπε ¨Να μην αρχίσουμε διαπραγματεύσεις μόνο στα λόγια. Να είναι εστιασμένες στο αποτέλεσμα, να μην έχουν ανοιχτό όριο, να καθορίσουμε το πλαίσιο από πριν. Ζητάμε μια λύση που μπορούν να αποδεχτούν και οι δύο πλευρές¨.

Ο Κατρούγκαλος ανέφερε πως δεν συμφώνησαν με τον Τσαβούσογλου στο θέμα των εγγυήσεων και είπε πως ¨Στο θέμα των εγγυήσεων έχουμε διαφορά στις απόψεις. Εδώ δεν γίνεται να αναγνωριστούν μονόπλευρα δικαιώματα. Αυτό το θέμα είμαστε υποχρεωμένοι να το λύσουμε στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Εμείς ως Ελλάδα είμαστε σε θέση να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα της Κύπρου¨.

https://tr.sputniknews.com/dogu_akdeniz/201903211038328982-yunanistan-disisleri-bakani-dogu-akdeniz-turkiye/

21/3/2019

Σχ: Πολύ πετυχημένη η συνάντηση…

Να ελπίσουμε τουλάχιστον ο υπουργός μας να πέρασε καλά στην Αττάλεια.

Previous Article

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ…

Next Article

Ο ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *