Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Σύμβουλος ασφαλείας του Πθ. ¨Δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο¨ !

0 σχόλια Share:

Δείξαμε αποφασιστικότητα. Βγήκαν όλα μας τα πλοία. Η Ελλάδα παραμένει σε επιφυλακή όσο υπάρχει η τουρκική NAVTEX αλλά η κατάσταση τείνει να αποκλιμακωθεί, είπε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξης Διακόπουλος. Για την κατάσταση στις σχέσεις με την Τουρκία και πως είναι η κατάσταση σήμερα μίλησε στον ΣΚΑΙ ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξης Διακόπουλος. Αναφερόμενος στις εικόνες από την Αγιά Σοφιά είπε: «Είναι πολύ λυπηρές οι εικόνες που είδαμε από την Αγιά Σοφιά. Πόνεσε η καρδιά μου». Ο Αλέξης Διακόπουλος, αναφερόμενος στις κινήσεις της Τουρκίας μετά και την έκδοση της NAVTEX είπε: «Όσο ισχύει η NAVTEX και τα πλοία δεν έχουν επιστρέψει στις ακτές είμαστε σε επιφυλακή. Δεν προβλέπω ούτε κλιμάκωση ούτε κάτι χειρότερο. Τείνει προς αποκλιμάκωση η κατάσταση και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πάει να κλιμακωθεί. Όσο θα υπάρχει στόλος στο Αιγαίο εμείς θα είμαστε παρόντες».  Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του κ. Μητσοτάκη είπε ακόμα: «Οι σκηνές που βλέπουμε την Τουρκία εκθέτουν. Με τις πράξεις της και την επιθετικότητα της εκτίθεται. Είναι ένας συνδυασμός πιέσεων και της δικής μας αποφασιστικότητας. Η Γερμανία έκανε την πιο δυναμική παρέμβαση. Ήταν οι δικές μας ενέργειες οι οποίες αφαίρεσαν κάθε πρόσχημα από το να πει κανείς ότι η πρόκληση της Τουρκίας δεν ήταν ευθύνη της και μόνο». Ο κ. Διακόπουλος χαρακτήρισε σωτήρια την τριμερή που έγινε στο Βερολίνο. Αφαίρεσε κάθε πρόσχημα. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που συντηρεί μια ένταση.  «Η Ελλάδα έδειξε αποφασιστικότητα όταν βγήκε αυτή η NAVTEX θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις Ένοπλες Δυνάμεις. Βγήκαν όλα μας τα πλοία και αποδείχθηκε ότι υπάρχει ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι ένα σύστημα ολόκληρο που έχει να κάνει με την ισχύ του κράτους και τις διεθνείς του σχέσεις».  Στο ερώτημα ποια θα είναι η κατάληξη και ο στόχος ποιος είναι απάντησε: «Μια ματιά στον χάρτη θα δείξει ότι η Τουρκία είναι ένας γείτονας με τον οποίο πρέπει να βρούμε ένα Modus Viventi. Σαφώς και κάποια στιγμή θα μιλήσουμε. Εμείς έχουμε θέσει τους όρους και έχουμε πει ότι δεν συζητάμε υπό πίεση και εξαναγκασμό. Η Τουρκία θέλει να μας οδηγήσει σε ένα επεισόδιο και να συζητήσουμε υπό πίεση».

Στο ερώτημα αν αποκλείει ένα θερμό επεισόδιο είπε ότι «από το 2019 λέω ότι δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο. Δεν είναι εύκολο να κάνεις bullying στην  Ελλάδα». 

Τέλος, ο κ. Διακόπουλος είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι «Μια συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν θα ξεκλείδωνε πολλά πράγματα αλλά δεν το βλέπω άμεσα». Πρόσθεσε πάντως ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι ανοικτοί.

newsit.gr   247/2020

Σχ. Να μας συγχωρέσει ο κ. Διακόπουλος, αλλά εμείς δεν συμμεριζόμαστε την άποψη του.

Αντίθετα θεωρούμε πως οδεύουμε ολοταχώς σε επεισόδιο. Το οποίο ενδεχομένως δεν θα παραμείνει σε ¨θερμό επεισόδιο¨…

Ακόμη και η έμμεση κλήση για συνάντηση Μητσοτάκη-Ταγίπ δεν είναι καθόλου ¨αποτρεπτική¨ ως δήλωση κ. σύμβουλε… Ιδιαίτερα αυτές τις μέρες…

 

Previous Article

Απόστρατος ναύαρχος Γκιουρντενίζ: “Αν η Ελλάδα προσπαθήσει να το εμποδίσει με την ισχύ, τότε αναλαμβάνει την ευθύνη”…

Next Article

Ανασφάλεια χριστιανών μεταναστών από τις επιθέσεις σε χριστιανικές εκκλησίες στην Μόρια !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *