Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Τουρκία : ¨Αφού η Ελλάδα εξόπλισε Χίο, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία… άρα δεν έχει δικαίωμα κυριαρχίας σε αυτά¨ !

1 Comment Share:

Tην κυριαρχία των ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την αποστρατιωτικοποίησή τους συνδέει ξανά η Άγκυρα, με νέα επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ που αποκαλύπτει η «Κ»

Βασίλης Νέδος

Επανάληψη των οξυμένης επιθετικότητας τουρκικών θέσεων περί σύνδεσης της κυριαρχίας επί των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου με την αποστρατιωτικοποίησή τους αποτελεί η τελευταία επιστολή του μόνιμου αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου. Αποτελεί απάντηση στην από 27ης Ιουλίου επιστολή της μόνιμης αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ Μαρίας Θεοφίλη, που τότε είχε απορρίψει με πλήρη επιχειρηματολογία το σύνολο των τουρκικών απόψεων, οι οποίες στόχευαν στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Ανατολικό Αιγαίο.

Η επιστολή, πολύ λιγότερο λεπτομερής από την προηγούμενη του κ. Σινιρλίογλου (13 Ιουλίου), την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «Κ» εστάλη στον γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στις 30 Σεπτεμβρίου και είναι σαφέστατα ενταγμένη στην προσπάθεια της Αγκυρας να κλιμακώσει την ένταση, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας. Το τουρκικό κρεσέντο έγινε πασιφανές και κατά τη διάρκεια της κρίσης με το ερευνητικό «Nautical Geo» που παραμένει δεμένο στη Λάρνακα έπειτα από τις απειλές και την κινητοποίηση της Αγκυρας.

.kathimerini.gr

Previous Article

Κοινή άσκηση Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν και Γεωργίας

Next Article

¨H Ελλάδα με επίμονο τρόπο επιχείρησε να κάνει παραβιάσεις στα ανατολικά της Κρήτης¨!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Κι εσείς αφού έχετε γλώσσα και μιλάτε δεν πρέπει να θεωρείστε τούρκοι αλλά πολιτισμένοι άνθρωποι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *