Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ-ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

1 Comment Share:

……….

Όσο και αν οι φανατικοί κύκλοι από την στιγμή που ανακοινώθηκε η επίσκεψη, δηλώνουν ενάντιοι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης, θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας και θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα.

………

Η επίσκεψη αυτή του Ερντογάν προέδρου της Δημοκρατίας της μητέρας πατρίδας Τουρκίας, εκτός του ότι θα ενισχύσει το ηθικό των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και θα προκαλέσει χαρά, -θα επιφέρει και διπλάσια χαρά στην μειονότητα, αν σε αυτή του την επίσκεψη στην Θράκη, συνοδευτεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Παυλόπουλο  ή από τον πρωθυπουργό και θα διαμορφώσει μια μεγάλη ελπίδα. Αυτό μπορώ να το πω με σιγουριά.  Εκτός από λίγες εξαιρέσεις, όλα τα μέλη της τουρκικής μειονότητας θα ήθελαν να έρθει ο Ερντογάν στην Δυτική Θράκη μαζί με τον Παυλόπουλο ή τον Τσίπρα.

……………..

Για αυτό και εγώ από εδώ, μεθερμηνεύοντας τα αισθήματα όλης της μειονότητας,  κάνω έκκληση ώστε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ή ο πρωθυπουργός να συνοδέψουν στην Δυτική Θράκη τον Ερντογάν και στα πλαίσια αυτής της επίσκεψης, προτείνω να γίνουν δηλώσεις για την επίλυση ενός προβλήματος της μειονότητας. Π.χ. ένα θέμα που αφορά μόνο την μειονότητα., είναι η προκήρυξη εκλογών για τις βακουφικές επιτροπές.

Αχ μακάρι η χώρα μας η Ελλάδα μετά από χρόνια να μπορούσε να έκαμνε μια τέτοια κίνηση καλής θέλησης, έτσι ώστε και εμείς να αισθανόμασταν περήφανοι ως πολίτες αυτής της χώρας και να μπορούσαμε να δηλώσουμε πως  ¨Ελλάδα και Τουρκία χέρι με χέρι, προς καλύτερες μέρες για την μειονότητα¨.

Σεζέρ Ριζά

Εφ. Τζουμχουριέτ-Κομοτηνής

1/1/2014

Σχ:Εμείς πάλι Σεζέρ περιμένουμε το εξής. Σχετικά με τους πράκτορες της Τουρκίας (τουρκοφωνους και ελληνόφωνους) που το παίζουν είτε ιμάμηδες, είτε δημοσιογράφοι, είτε πρόεδροι συλλόγων να γίνουν τα εξής : Έλεγχος πραγματικός αν η ζωή που διάγουν συνάδει με το δηλωθέν εισόδημα τους. Έρευνα στο σπίτι τους με κατάσχεση υπολογιστών κλπ με κατηγορίες για κατασκοπία και ξεπλυμα μαύρου χρήματος. Έρευνα από την πολεοδομία αν τα σπίτια τους έχουν δηλωθεί στο ακέραιο. Όταν λοιπόν εξουθενωθούν οι πράκτορες που εργάζονται μόνο για το καλό της τσέπης τους και όχι φυσικά για την μειονότητα, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολη η ομαλή συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων.

Previous Article

O ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝ ΜΠΑΝΤΑΚ

Next Article

ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΙΠΤΑΝΤΑΙ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *