fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ !

0 σχόλια Share:
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΟΛΟΥ !

Γενί Σαφάκ: Σε βιβλίο που εξέδωσε το Αμερικανικό Ναυτικό Ινστιτούτο, ο 6ος Στόλος επιτίθεται στον στόλο της Τουρκίας

Σε είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Γενί Σαφάκ αναφέρεται πως ¨Στο βιβλίο ¨Τακτικές Στόλου και Θαλάσσιες Επιχειρήσεις¨ Τουρκία και ΗΠΑ συγκρούονται στο Αιγαίο και ο 6ος στόλος επιτίθεται στον τουρκικό στόλο¨.

Στην είδηση που δημοσιεύεται στην Γενί Σαφάκ με τίτλο ¨Ο 6ος στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία¨, αναφέρεται πως σε κύκλους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ αυξάνουν τα στρατιωτικά σενάρια που θέτουν στο στόχαστρο την Τουρκία.

Η είδηση του Κιγιμέτ Σεζέρ συνεχίζει ως εξής :

¨Στην Αμερική που στηρίζει καθαρά την συμμαχία για τον εξοβελισμό της Τουρκίας από τα σχέδια που θα μεταφέρουν ενέργεια από την Α. Μεσόγειο στην Ευρώπη, εμφανίστηκε ένα ακόμη σκάνδαλο με σενάριο πολέμου. Το US Naval Enstitute το οποίο παράγει στρατηγική και τακτικές για τις θαλάσσιες δυνάμεις και στο οποίο πρόεδρος είναι ο συνταξιούχος ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης που έχει υπηρετήσει στο Ανώτατο Αρχηγείο Ευρωπαϊκών Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, το 2018 εξέδωσε το βιβλίο ¨Fleet Tactics and Naval Operations¨στο οποίο υπάρχει και ένα τμήμα με την επικεφαλίδα ¨Πόλεμος Αιγαίου¨.

Το βιβλίο το έγραψαν ο συνταξιούχος λοχαγός Γουέιν Π. Χιουτζ και ο συνταξιούχος ναύαρχος Ρόμπερτ Π, Γκίριερ που υπηρέτησαν σε σημαντικές θέσεις στον αμερικανικό στόλο και σε αυτό καθορίζουν το Αιγαίο ως πεδίο επιχειρήσεων και ζωντανεύουν έναν πόλεμο μεταξύ του τουρκικού ναυτικού και του 6ου στόλου.

Σύμφωνα με το σενάριο η Ελλάδα αποφασίζει να τοποθετήσει στην Νότια Κύπρο τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και τότε η Τουρκία απευθύνει σκληρή προειδοποίηση προς την Αθήνα. Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω και όταν στέλνει τα πλοία προς την Κύπρο, αυτά βυθίζονται από τον τουρκικό στρατό.

Τούρκοι κομάντος αρχίζουν αμφίβια επιχείρηση στα νησιά Λήμνο, Μυτιλήνη, Σάμο και Κω στο Αιγαίο.

¨ΕΝΑΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΦΙΛΟΣ¨

Στο 15ο κεφάλαιο του βιβλίου με τον τίτλο ¨Πόλεμος Αιγαίου¨, στα σενάρια που εκτίθενται χρησιμοποιούνται πραγματικοί χάρτες της Τουρκίας. Στήνεται μια ιστορία με τις υποτιθέμενες σκέψεις και συμπεριφορές που θα μπορούσαν να εμφανίσουν Έλληνες και Τούρκοι αξιωματούχοι. Στο βιβλίο η Τουρκία απεικονίζεται ως ¨Ένας ισχυρός εχθρός ενδεδυμένος επί μακρόν την φιλία¨ .

Στο πολεμικό σενάριο περιγράφονται οι δυσκολίες που θα μπορούσαν να εμφανιστούν στο πεδίο επιχειρήσεων μιας περιορισμένης ακτογραμμής, όπως και οι προσπάθειες των ΗΠΑ για την αποτροπή του πιθανού πολέμου στο Αιγαίο ανάμεσα στους ¨αιώνιους εχθρούς¨ όπως αναφέρει την Τουρκία και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σενάριο ο 6ος στόλος που περιπολεί στην περιοχή έρχεται αντιμέτωπος με τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις, ενώ όταν οι λόγω της Κύπρου τεταμένες σχέσεις Άγκυρας-Αθήνας φτάνουν σε πόλεμο, οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα. Σύμφωνα με το βιβλίο σε πιθανό πόλεμο Τουρκίας-Ελλάδας, ο 6ος Στόλος των ΗΠΑ θα πάρει θέση δίπλα στις ελληνικές δυνάμεις και ενάντια στον τουρκικό στόλο.

Στον πρόλογο του βιβλίου αναφέρεται πως οι συγγραφείς εκφράζουν τις δικές τους απόψεις και όχι αυτές του υπουργείου Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών. Αλλά αν σκεφτεί κανείς πως ο εκδότης του βιβλίου είναι ένα ινστιτούτο που παράγει τακτικές και στρατηγικές για τον αμερικανικό στόλο, την ταυτότητα των συγγραφέων, όπως και ότι τον πρόλογο του βιβλίου τον γράφει ο Αμερικανός ναύαρχος Τζον Ρίτσαρντσον, τότε η έκδοση του βιβλίου δεν φαίνεται και τόσο ¨τυχαία¨. Ο Ρίτσαρντσον δήλωσε πως το βιβλίο αυτό είναι μία από τις πιο πολύτιμες εκδόσεις στη βιβλιοθήκη του.

………………

Σύμφωνα με το σενάριο η Ελλάδα αποφασίζει να τοποθετήσει στην Νότια Κύπρο τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και τότε η Τουρκία απευθύνει σκληρή προειδοποίηση προς την Αθήνα. Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω και όταν στέλνει τα πλοία προς την Κύπρο, αυτά βυθίζονται από τον τουρκικό στρατό.

Το ευρισκόμενο νοτίως της Κύπρου αεροπλανοφόρο Χάρρι Τρούμαν  και τα αμερικανικά πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Αν, Μεσόγειο παίρνουν θέση ενάντια στην Τουρκία.

Οι αμερικανικές δυνάμεις έχοντας ως βάση στον βορά την Χίο και στον νότο την Αμοργό, βάζουν ως στόχο το Αϊβαλή, την Σμύρνη, τον Τσεσμέ, το Κουσάντασι και το Μπόντρουμ. Βόρεια της Κρήτης προβλέπονται μάχες ανάμεσα στον τουρκικό στόλο και τον 6ο Στόλο.

https://tr.sputniknews.com/turkiye/201903291038485710-yeni-safak-amerika-denizcilik-enstitusu-yayinladigi-kitap-6-filo-turk-donanmasi/

29/3/2019

Previous Article

Τσαβούσογλου: δεν υπάρχει βήμα πίσω για τους S-400, τους αγοράζουμε για εμάς

Next Article

ΑΠΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΑΡΕΜΠOΔΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ F-35 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.