Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΞΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1 Comment Share:

ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ 29ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το προξενείο της T.C. στην Θεσσαλονίκη επ΄ευκαιρία της 88ης επετείου ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας παρέθεσε στις 31 Οκτωβρίου την σχετική με την εθνική αυτή μέρα δεξίωση στο ευρισκόμενο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς. Στην δεξίωση παραβρέθηκαν πάνω από 400 άτομα, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο αρχιμανδρίτης Στέφανος Τόλιος που εκπροσωπούσε τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, επιχειρηματίες, πρυτάνεις πανεπιστημίων, στρατιωτικοί ακόλουθοι από την Θεσσαλονίκη και στελέχη του στρατού, ομογενείς μας που κατοικούνε στην Θεσσαλονίκη καθώς Δυτικοθρακιώτες ομογενείς που σπουδάζουν εκεί.

 

Μετά από την ενός λεπτού σιγή για τους μάρτυρες και τους ήρωες μας ανακρούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών. Ο πρόξενος Μπιλτεκίν στην ομιλία του ευχαρίστησε για την ηθική στήριξη και το ενδιαφέρον που επιδείχτηκε στην Θεσσαλονίκη και την γύρω περιοχή, μετά τον σεισμό στο Βαν.

Στην δεξίωση υπήρχαν και δύο σταντ γνωριμίας των Τουρκικών Αερογραμμών (ΤΗΥ) και της εταιρίας Metro Turizm. Έκπληξη της βραδιάς ήταν τα εισιτήρια για δύο άτομα Θεσσαλονίκης- Αττάλειας της ΤΗΥ που κέρδισε με κλήρωση ένα άτομο.

Θαυμασμό προκάλεσε στην εκδήλωση το μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν οι επιχειρηματίες.

Με ανακοίνωση που έγινε στην αίθουσα, όποιος επιθυμούσε μπορούσε στην έξοδο να πάρει πληροφορίες για τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ταμείου Βοήθειας για τους σεισμοπαθείς του Βαν.

 

Εφ. Μπιρλίκ 1-11-2011

Previous Article

ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Next Article

ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *