Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

0 σχόλια Share:

7ο διεθνές συνέδριο της Μεγάλης Τουρκικής Γλώσσας

Με την συνεργασία του πανεπιστημίου Μπίλκεντ και του πανεπιστημίου Μακεδονίας, οργανώθηκε μεταξύ 25-28 Σεπτεμβρίου 2012 στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 7ο διεθνές συνέδριο της Μεγάλης Τουρκικής Γλώσσας. Στο συνέδριο μετείχαν 50 επιστήμονες και ερευνητές από Τουρκία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Καζακιστάν

Στα εγκαίνια του συνεδρίου στις 26 Σεπτεμβρίου, οι πρόεδροι της οργανωτικής επιτροπής καθηγητές Ρασίμ Οζγιουρέκ και Δημήτρης Σταματόπουλος, ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας Χάρης Παπαπανάγος, ο πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης και ο πρόξενος της T.C. στην Θεσσαλονίκη κύριος Τουγρούλ Μπιλτεκίν έκαναν από μια ομιλία. Ακολούθως μετά τις ομιλίες δόθηκε από το πανεπιστήμιο Μπίλκεντ μια πλακέτα στους καθηγητές Χάρη Παπαπανάγο, Δημήτρη Σταματόπουλο και στον πρόξενο κύριο Τουγρούλ Μπιλτεκίν.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας το προξενείο της T.C. στην Θεσσαλονίκη, παρέθεσε στους μετέχοντες μια δεξίωση. Επιστήμονες που μετείχαν στο συνέδριο επισήμαναν την σημασία της οργάνωσης του συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτό.

 

Εφ. Μπιρλίκ 1/10/2012

Previous Article

ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Next Article

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *