Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ…

0 σχόλια Share:

Ταραχή προκάλεσε στη Ελλάδα το βιβλίο του Καραγιλάν

Τυπώθηκε στα ελληνικά το βιβλίο του ηγέτη του ΠΚΚ Μουράτ Καραγιλάν ¨Η Ανατομία ενός Πολέμου¨. Όταν έγινε παρουσίαση του βιβλίου στο Πολεμικό Μουσείο που ανήκει στο Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας υπήρξε αντίδραση από τη πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα.

Μετά από την παρουσίαση του μεταφρασμένου στα ελληνικά βιβλίου στο μουσείο που υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, για πρώτη φορά το ελληνικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ξεκάθαρα πως ¨Το ΠΚΚ είναι τρομοκρατική οργάνωση¨ και ότι για αυτό δεν ήταν σωστή η παρουσίαση του βιβλίου σε κρατικό χώρο.

Σύμφωνα με το άρθρο στην Χουριέτ του Γιοργκο Κιρμπάκι, ο πρώην πράκτορας Σάββας Καλεντερίδης είχε αναλάβει την προστασία του Αμπντουλλάχ Οτζαλάν, από τον ερχομό του στην Ελλάδα μέχρι την μεταφορά του στο Ναϊρόμπι και το κρύψιμο του εκεί στην οικία του Έλληνα πρέσβη. Ο Καλεντερίδης μετά από την σύλληψη του Οτζαλάν, μετά από κάποιο διάστημα παραιτήθηκε από την Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και έγραψε βιβλίο με τίτλο ¨Η Παράδοση του Οτζαλάν¨.

Ο Καλεντερίδης μετά από αποτυχημένη προσπάθεια να βγει στην πολιτική, μετέφρασε το βιβλίο του Καραγιλάν.

Στην παρουσίαση του βιβλίου στο πολεμικό μουσείο, μετείχαν ως ομιλητές ο διπλωματικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέσβης Γιώργος Αλιφαντής, ένας συνταξιούχος αντιστράτηγος και δύο καθηγητές πανεπιστημίου.

Ο Καλεντερίδης χαρακτήρισε το βιβλίο σαν ¨Μια αρχή αναθέρμανσης των ελληνοκουρδικών σχέσεων¨.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα εξέφρασε στο ελληνικό ΥΠΕΞ την αντίδραση της για αυτό το θέμα. Σύμφωνα με όσα έγραψε η εφημερίδα ¨Δημοκρατία¨ στην ποία αρθρογραφεί ο Καλεντερίδης, μετά από ην επέμβαση της Τουρκίας τέθηκε το θέμα η παρουσίαση να γίνει όχι στο πολεμικό μουσείο αλλά στο ξενοδοχείο Χίλτον

Η εφημερίδα έγραψε πως το θέμα έφτασε μέχρι τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ότι αυτός έδωσε οδηγία ¨Να γίνει όπως είχε προγραμματισθεί¨

Σε δήλωση του στην ίδια εφημερίδα ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Δημήτρης Δελαβέκουρας ανέφερε πως ¨Το υπουργείο εξωτερικών δεν ενεπλάκη καθόλου στην παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου. Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καθώς το ΠΚΚ με απόφαση της Ε.Ε. και της Ελλάδας είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Από αυτή την σκοπιά δεν ήταν σωστή η παρουσίαση του βιβλίου σε χώρο του ελληνικού κράτους¨.

 Εφ. Ραντικάλ 29/11/2012

Previous Article

Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΗΤΑΝ Η ΚΡΥΦΗ ΚΑΜΕΡΑ

Next Article

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ! —-ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *