Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Ο σεισμός επιβεβαίωσε πως η Σάμος είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας¨ …

1 Comment Share:

Ναύαρχος Γιαγιτζί : Ο σεισμός στη Σμύρνη επιβεβαίωσε ότι νησιά όπως η Σάμος βρίσκονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα

Ο ναύαρχος Γιαγιτζί ανέφερε πως ο σεισμός της Σμύρνης, έδειξε για μία ακόμη φορά πως κάποια ελληνικά νησιά που βρίσκονται στην νησιωτική θάλασσα, αποτελούν φυσικές προεκτάσεις της ηπειρωτικής χώρας της Τουρκίας.

Μετά από τον σεισμό στην Σμύρνη, ο ναύαρχος Γιαγιτζί-πρόεδρος του Κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής, έκανε μία δήλωση που προκάλεσε εντύπωση. Ο Γιαγιτζι δήλωσε πως “Η γεωφυσική πραγματικότητα για μία ακόμη φορά συναντήθηκε με το δίκαιο της θάλασσας. Ο σεισμός αυτός που συνέβη στην νησιωτική θάλασσα, επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι τα ελληνικά νησιά πού βρίσκονται κοντά στις τουρκικές ακτές όπως η Σάμος, είναι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Διότι ενώ η ελληνική ηπειρωτική χώρα δεν επηρεάστηκε από αυτό τον σεισμό, όλη η δυτική Ανατολία, επηρεάστηκε και μάλιστα η Σμύρνη που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας υπέστη σοβαρές ζημιές”.

Ο ναύαρχος Γιαγιτζί τόνισε πως ως υφαλοκρηπίδα ορίζεται η θαλάσσια φυσική προέκταση ενός παράκτιου κράτους και είπε πως “Έτσι τα ελληνικά νησιά πού βρίσκονται στις τουρκικές ακτές, γεωγραφικά είναι μία φυσική προέκταση της ηπειρωτικής χώρας της Τουρκίας και βρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας της”.

https://aydinlik.com.tr/haber/amiral-yayci-izmir-depremi-sisam-gibi-adalarin-turk-kita-sahanliginda-oldugunu-teyit-etmistir-222309?fbclid=IwAR0VIByUZFFqow7UsuYze4H2Qaeq5hWZpVi3V_syFDuZrzU51Bnimq2cS6Y

2/11/2020

Previous Article

Στους 114 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό

Next Article

Αναστολή παραγωγής λόγω έλλειψης κινητήρα

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Κι αν “εμβαθύνουμε” λίγο ακόμα προς τον πυρήνα της γης, θα δούμε ότι όλα τα Βαλκάνια ανήκουν στην Τουρκία… έτσι δεν είναι κύριε ειδικέ;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *