Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Γενί Σαφάκ: ¨Η Ελλάδα πρέπει να εκκενώσει αυτά τα 9 νησιά και να τα παραδώσει στην Τουρκία¨…

3 Comments Share:

Τα νησιά πρέπει να παραδοθούν στην Τουρκία : τα χωρικά ύδατα της Χίου ανήκουν στην Τουρκία

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αμύνης Ουμίτ Γιαλίμ, δήλωσε πως η κυριαρχία και ιδιοκτησία της περιοχής όπου δήλωσε η Ελλάδα πώς θα κάνει άσκηση, τα χωρικά ύδατα, η υφαλοκρηπίδα και η περιοχή ΑΟΖ, ανήκουν στην Τουρκία. Ο Γιαλίμ δήλωσε τα εξής: ¨Το νομικό καθεστώς των νησιών που βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου πελάγους καθορίστηκε με την απόφαση του 1914 των έξι Μεγάλων Κρατών και τη συνθήκη της Λωζάνης του 1923. Σύμφωνα με αυτά, στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το δικαίωμα χρήσης ( δηλαδή το δικαίωμα κατοχής) των νησιών του Βορείου Αιγαίου και όχι το δικαίωμα κυριαρχίας. Οι περιοχές κυριαρχίας και θαλάσσιας δικαιοδοσίας όπως και ο εναέριος χώρος των νησιών Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Ψαρά και Άγιος Ευστράτιος παρέμειναν στην Τουρκία. Επίσης με το άρθρο 13 της συνθήκης της Λωζάννης αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα χρησιμοποιήσει τα νησιά για στρατιωτικούς σκοπούς.
Η Ελλάδα άρχισε να οπλίζει τα νησιά στο ανατολικό Αιγαίο στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Η Τουρκία πρώτη φορά διαμαρτυρήθηκε για την στρατιωτικοποίηση των νησιών στις 29 Ιουνίου 1964. Στην παρούσα κατάσταση Η Ελλάδα έχει εξοπλίσει και τα 9:30 για που της δόθηκαν προς χρήση. Στη Χίο έχει τοποθετηθεί μία ελληνική μηχανοκίνητη ταξιαρχία. Τα χωρικά ύδατα της Χίου στα οποία η Ελλάδα κάνει στρατιωτικές ασκήσεις ανήκουν στην Τουρκία. η Ελλάδα κάνοντας στρατιωτικές ασκήσεις στα τουρκικά χωρικά ύδατα παραβιάζει ξεκάθαρα τις συμφωνίες. Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Η Ελλάδα έχοντας τοποθετήσει στρατό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, έχει χάσει το δικαίωμα χρήσης τους. Η Ελλάδα πρέπει να εκκενώσει τα 9 νησιά από τους πολίτες της και το στρατό της προς την ενδοχώρα και να τα παραδώσει στην Τουρκία”.

https://www.yenisafak.com/dunya/adalar-turkiyeye-teslim-edilmeli-sakiz-adasi-karasulari-turkiyeye-aittir-3567325

16/9/2020

Previous Article

Μετά από την μετάφραση μας η Γενί Σαφάκ ¨κατέβασε¨ το άρθρο με τις δηλώσεις Γιαλίμ !

Next Article

Ιατρικός σύλλογος Άγκυρας: ¨Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν είναι στο επίπεδο που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

3 Comments

 1. Κύριε Γενι Σαφακ, η Τουρκια είναι αυτή που πρέπει να εκκενώσει την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο και την Ανατολική Μικρά Ασία και να την παραδώσει στην Ελλάδα.
  Εως την δημιουργία του επίσημου Τουρκικού Κράτους η οθωμανική αυτοκρατορία αποτελούταν από Μπεηλίκια τα οποία βρίσκονταν σε περιοχές υποταγμένων λαών. Και όταν οι λαοί επαναστάτησαν για να ελευθερώσουν τους τόπους τους, οι Μεγάλες Δυνάμεις για τα συμφέροντα που είχαν δεν αφήσαν να δοθούν όλα τα Οσμανοκρατούμενα εδάφη στους προκάτοχους τους και υποδουλωμένους κατοίκους (Ελλάδα, Αρμενία, Κουρδιστάν, Αραβία) αλλά επέτρεψαν να δημιουργηθεί το νέο Τουρκικό Κράτος βάζοντας και όρια: Μεταξύ αυτών οροθετήθηκε η συνοριακή Γραμμή στις δυτικές ακτές της Μικρα Ασιας, που είναι τα Τρία Μίλια από τις χερσαίες ακτές της και οι βραχονησίδες που βρίσκονται μέσα σε αυτά τα Τρία Μίλια. Ότι είναι δυτικότερα ανήκει στην Ελλάδα και στα Δωδεκάνησα που και τότε κατοικούνταν από Ελληνικό πληθυσμό αλλά ήταν υπό Ιταλική διοίκηση. Εκτός Ίμβρου και Τένεδου που περιήλθαν στην Τουρκία.
  Κύριε Γενι Σαφακ σας υπενθυμίζουμε ότι εκεί που είστε εσείς σήμερα, ζείτε με ανεκτικότητα σε πρώην Ελληνικά εδάφη.

  Sayın Yeni Şafak, Doğu Trakya, İstanbul, Pontus ve Doğu Anadolu’yu tahliye edip Yunanistan’a teslim etmesi gereken Türkiye’dir.
  Resmi Türk Devleti kurulana kadar Osmanlı İmparatorluğu, boyun eğdirilmiş halkların bulunduğu bölgelerde bulunan Beyliklerden oluşuyordu. Ve halklar topraklarını kurtarmak için ayaklandıklarında, Büyük Güçler, çıkarları uğruna Osmanlı işgali altındaki tüm toprakların seleflerine ve köleleştirilmiş sakinlerine (Yunanistan, Ermenistan, Kürdistan, Arabistan) verilmesine izin vermemiş, yeni Türk’ün yaratılmasına izin vermiştir. Devlet belirleme sınırları: Aralarında, Küçük Asya’nın batı kıyısındaki, kara kıyılarından Üç Mil ötede olan Sınır Çizgisi ve bu Üç Mil içindeki kayalık adacıklar çizildi. Daha batıda, Yunanistan ve Oniki Ada, o zamanlar bile bir Yunan nüfusunun yaşadığı, ancak İtalyan idaresi altındaydı. Türkiye’ye gelen İmrozlar ve Bozcaada hariç.

  Sayın Yeni Şafak, bugün bulunduğunuz yerde eski Yunan topraklarında hoşgörülü yaşadığınızı hatırlatıyoruz.

 2. Ο άνθρωπος(μην εκφραστώ αλλιώς)κάτι πίνει και δεν μας το δίνει…..Όχι μόνο αυτός και οι άλλοι όμοιοι του στην Τουρκία….Μήπως να τα σπρώξουμε προς την τουρκία να ενωθούν με τα παράλια;;;;Ή να τα τυλίξουμε με κόκκινη κορδέλα…

 3. `Μολὼν λαβέ` …. ποιον φοβασαι μπουνταλα; μια χουφτα ελληνες ειμαστε…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *