Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Βίντεο σκάνδαλο-Ομιλία περί ¨Δημοκρατιών Δυτικής Θράκης¨ στην τελετή για τον Σαδίκ από την πρόεδρο του κόμματος ΙΓΙ Μεράλ Αξενέρ !

No Comments Share:

Αξιότιμε πρόεδρε της τουρκικής Βουλής, αξιότιμοι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP. Να πω πάλι τα ονόματά σας. Κύριε Ντεστιτζι, κύριε Τεμελ Καραμολλαογλου, , χαιρετίζω με αγάπη και σεβασμό κάθε έναν ξεχωριστά,  όλους τους βουλευτές, τους προέδρους πολιτικών κομμάτων και τα στελέχη τους από τα Βαλκάνια. Όταν πριν από μερικά χρόνια είχα έρθει εδώ μαζί με τους πιο σημαντικούς διοικούντες της Τουρκίας, είχα κάνει μία ομιλία σε αυτόν τον τάφο, που με σκοπό την ενημέρωση επιθυμώ να την επαναλάβω. Εγώ είμαι ένα παιδί μιας οικογένειας ανταλλάξιμων. Αν η οικογένειά μου αντί να είναι από τη Δράμα, ήταν από την Ξάνθη ή την Κομοτηνή, τότε θα ήμουνα ένα μέλος της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.
Η Τουρκική δημοκρατία είναι υποχρεωμένη και χρωστάει προς την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Δύο Δημοκρατίες ίδρυσαν. Την πρώτη το 1913. Ενάντια στους κομιτατζήδες των Βαλκανίων, το οθωμανικό κράτος τους είπε “ιδρύστε”. Και τότε η τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα δυτικής Θράκης απάντησε “Οπως διατάζετε” και ίδρυσε. Την ίδρυσαν ο Σουλεϊμάν Ασκερι και ο Χασάν Ταχσίν Αργκούν. Εγώ η Μεραλ Αξενερ μιλάω σαν ανιψιά του Χασάν Ταχσίν Αργκούν.

Αργότερα ηττήθηκε το οθωμανικό κράτος. Είπαν τότε “Δώστε τα αυτά”.  Δεν τα έδωσαν. Ξάνθη και Κομοτηνή στολίστηκαν με μαύρες σημαίες. Στολίστηκαν με σημαίες που έγραφαν “Δεν υπάρχει άλλος ο Θεός παρά μόνο ο Αλλάχ. Ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ”. Είχαμε και μάρτυρες. Δεν τα έδωσαν! Δεν παραδόθηκαν στο Βούλγαρο αξιωματικό ! Με τι τίμημα; Με τίμημα τη ζωή τους! Με τι τίμημα; Με τίμημα το αίμα τους ! Μετά ήρθε ο Οθωμανός πασσάς και είπε πως  “Η Σαρία δεν λυπάται το δάχτυλο που έκοψε” . Και έτσι με κλάματα παραδόθηκαν στον Οθωμανό πασά. Αργότερα ιδρύθηκε μία ακόμη Δημοκρατία. Ιδρυτής αυτή τη φορά μετά από παρακίνηση από τον Μουσταφά Κεμάλ, ήταν πάλι ο Χασάν Ταχσίν Αργκούν, ενώ ο Σουλεϊμάν Ασκερι δεν υπήρχε , είχε γίνει μάρτυρας.

Αργότερα ακολουθεί η Λωζάνη. Και αυτή τη φορά για να δυναμώσει το χέρι της Τουρκικής Δημοκρατίας, για να δυναμώσει δηλαδή το χέρι της τουρκικής δημοκρατίας που μόλις είχε ιδρυθεί στην Λωζάννη, πάλι θυσία και αυτοί που είχαν ιδρύσει την Δημοκρατία της Δυτικής Θράκης, τάχθηκαν από πίσω της. Και πάλι με κλάματα, αυτή τη φορά μόνοι τους την κατήργησαν. Τι θέλω να πω δηλαδή; Πολύτιμοι καλεσμένοι θέλω να πω το εξής. Για την ευημερία και για την ισχύ της Τουρκίας, δύο φορές κατήργησαν τις Δημοκρατίες Δυτικής Θράκης που είχαν ιδρυθεί με τίμημα αίματος και ψυχών. Για αυτό ως ηγέτες του κράτους της Τουρκικής Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων και εγω,  εκείνη τη μέρα σας είχα ζητήσει συγνώμη. Και σήμερα ζητάω συγνώμη. Συγνώμη!  Εμείς δεν μπορέσαμε να εκπληρώσουμε τα καθήκοντά μας απέναντι σας. Αυτά τα οποία πριν από χρόνια μιλούσαμε πάνω από αυτόν τον τάφο και πάλι μιλιούνται. Επιθυμώ από εδώ να απευθυνθώ στους ηγέτες της Ελλάδας. Αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα θλίβετε και καταπιέζετε, προσπαθώντας να αφαιρέσετε τους τα μειονοτικά τους δικαιώματα,  αν δεν είχε θελήσει η Τουρκική Δημοκρατία και αν δεν είχε θελήσει το οθωμανικό κράτος, σήμερα θα τους είχατε ως γείτονες με ίσους όρους ως μια Δημοκρατία. Γείτονες !
……..
Ο Σαδίκ Αχμέτ ήταν ένας εξ αυτών. Βρε αδερφέ ολα θα συμβαίνουν πάντοτε στο κεφάλι των Τούρκων της δυτικής Θράκης; Ποιος είναι ο Σαδίκ Αχμέτ; Είναι ο Σουλεϊμάν Ασκερι του παρελθόντος. Είναι ο Χασάν Ταχσίν Αργκούν του παρελθόντος. Σημερινός είναι ο Σαδίκ Αχμέτ. Για ποιο λόγο έγινε μάρτυρας; Για τα δικαιώματά μας. Για ποιο λόγο έγινε μάρτυρας; Για τον τουρκισμό μας. Για ποιο λόγο έγινε μάρτυρας; Για την θρησκεία μας. Για να εμποδιστεί η απαγόρευση να λες ότι είσαι Τούρκος.
……

 

https://www.facebook.com/meral.aksener.9/videos/459589187954765/UzpfSTEwMDAwNzA0MDU4Mjk3NDoyNDU3MzAxMDkxMTgxMjIw/

 

Σχ: Να σημειώσουμε πως όταν η Αξενέρ λέει πως ¨Η Τουρκία δεν εκπλήρωσε τα καθήκοντα της¨ απέναντι στους ¨Τούρκους της Δυτικής Θράκης” , προφανώς εννοεί πως δεν μπόρεσε η Τουρκία να ενσωματώσει στην Τουρκία την Δυτική Θράκη…

Να την καλέσουμε και του χρόνου…

Previous Article

Βίντεο-διαφήμιση του τουρκικού υπουργείου Αμύνης με εικόνες από την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων SAT

Next Article

Επιμένει η Τουρκία για ¨ασφαλή περιοχή¨ στην Συρία, υπό τον έλεγχο της βεβαίως-βεβαίως….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *