Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ρώσος αναλυτής : ¨Οι χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας είναι πολύ ανώτερες από αυτές της Ελλάδας¨

1 Comment Share:

Ο Ρώσος ειδικός Κβάσνιν σχολίασε την πιθανότητα, η απόφαση της Ελλάδας να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη από Γαλλία και ΗΠΑ, να ανοίξει το δρόμο για ανταγωνισμό εξοπλισμών.

Ο Γιούρι Κβάσνι -πρόεδρος του Τμήματος Ερευνών ΕΕ του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας και Διεθνών Σχέσεων της Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας, σχολίασε την απόφαση της Ελλάδας να αγοράσει από τις ΗΠΑ F-35 . O Κβασνιν σε δήλωση που έκανε προς το Σπούτνικ, ανέφερε ότι πλέον ο ανταγωνισμός εξοπλισμών στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισε και σχετικά με το θέμα αυτό έκανε το εξής σχόλιο :

” Στα τελευταία δύο χρόνια οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Ενδεχομένως είναι στο χαμηλότερο επίπεδο μετά από το 1996 όταν συνέβη η κρίση Καρντάκ. Για αυτό το λόγο πραγματικά υπάρχει μία σαφής τάση για κλιμάκωση στις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Αλλά κατά τη γνώμη μου το αποτέλεσμα αυτής της κλιμάκωσης, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση που θα πάρουν οι άλλοι παράγοντες σε αυτόν τον κόμβο των διεθνών αντιθέσεων. Εννοώ τις Ηνωμένες Πολιτείες οι οποίες για κάποιο διάστημα απομακρύνθηκαν από τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο. Εννοώ τη Γαλλία που τους τελευταίους μήνες, ξεχώρισε ως ένας από τους de facto συμμάχους της Ελλάδας, με το πρόσωπο του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Εννοώ επίσης τη Γερμανία η οποία έχει πολύ πιο νηφάλια στάση και προσπαθεί να ενεργήσει ως έντιμος μεσίτης για να συμφιλιώσει τα μέρη και να αποτρέψει την κλιμάκωση.”

Ο Κβάσνιν επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τις υψηλότερες στρατιωτικές δαπάνες σε σύγκριση με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της και συνέχισε λέγοντας :

” Σύμφωνα με το ελληνικό στρατιωτικό δόγμα οι πιο σημαντικές μονάδες αυτής της χώρας είναι η αεροπορία και ο στόλος. Είναι ξεκάθαρο ότι οι χερσαίες δυνάμεις της Τουρκίας είναι πολύ ανώτερες από αυτές της Ελλάδας. Η Ελλάδα δεν διαθέτει επαρκείς ανθρώπινες και στρατιωτικές δυνατότητες για να εισέλθει σε έναν ανταγωνισμό χερσαίων επιθετικών όπλων. Όσον αφορά όμως τις ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει έστω μια σχετική ισότητα απέναντι στην γείτονα της Τουρκία”.

‘Yunanistan, Türkiye karşısında eşitliği sağlamak için her şeyi yapacak’ – Sputnik Türkiye

18/11/2020

Σχ. : Προσέξτε την μεσοβέζικη στάση του Ρώσου. Διακρίνεται ξεκάθαρα στο σημείο όπου υποστηρίζει την Πόντιου Πιλάτου  στάση της Γερμανίας.

Previous Article

4,65 δις ευρώ από την ΕΕ για τα εμβόλια της Pfizer….

Next Article

Μνήμη Νεοκλή Σαρρή

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Καρντακ και οχι ιμια ενα σχολιο του συμμαχου της τουρκιας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *