Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Εκπρόσωπος Ερντογάν για Ελλάδα : ¨ Μία χώρα που ρίχνει σπρέι πιπεριού στους μετανάστες δεν μπορεί να μιλά για ηθική¨

No Comments Share:

Ο διευθυντής επικοινωνίας της προεδρίας της δημοκρατίας του Φαχρεττιν Αλτουν δήλωσε : “Η Ελλάδα συμπεριφέρεται στους πρόσφυγες με τρομερό τρόπο και μετά γύρνα και ρίχνει το φταίξιμο στην Τουρκία. Πρόκειται για χρόνια πρακτική που την έχουμε συνηθίσει, μία πρακτική δύο μέτρων και σταθμών και διπλοπροσωπίας. Μία χώρα η οποία έχει αναστείλει το status προσωρινής προστασίας και η οποία ρίχνει σπρέι πιπεριού στους μετανάστες δεν μπορεί να μιλά για ηθική.
…….
Η Ευρωπαϊκή Ένωση για να αποτρέψει νέα εισβολή μεταναστών είναι σαφές πως προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα με μία ματιά ενός νέου μετώπου. Αυτή ακριβώς η επικεντρωμένη στην ασφάλεια είναι η πολιτική της Ευρώπης τα τελευταία 9 χρόνια. Η συμφωνία που συνήψε με την Τουρκία το 2015 δεν ήταν εστιασμένη στην ανθρωπιά αλλά στην ασφάλεια και έγινε για να αποτρέψει το πέρασμα των προσφύγων στην Ευρώπη. Αλλά ακόμα και τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της σε μία σειρά από θέματα, όπως τη χρηματοδότηση και την απελευθέρωση της βίζας. Όταν η Τουρκία ανέλαβε όλο το φόρτο, η προσφυγική κρίση για την Ευρώπη έληξε. Στην πραγματικότητα δεν είχε λήξει αλλά χάρη στις προσπάθειες της Τουρκίας είχαν περιοριστεί οι επιδράσεις της προς την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σαν να ήταν όλα καλά, αγνόησε την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία. Ήταν ανάγκη τους πόρους μας αντί να τους χρησιμοποιούμε στην αποτροπή της μετανάστευσης προς την Ευρώπη να τους στρέψουμε στους ανθρώπους και τους πρόσφυγες που έρχονται από την Ιντλίμπ. Ηταν ανάγκη δηλαδή να αλλάξει η προσφυγική πολιτική μας. Στο πλαίσιο αυτό χρησιμοποιούμε τους πόρους της εθνικής οικονομίας και τους στρατιωτικούς μας πόρους. Ενώ η ΕΕ ακόμη το μόνο ντέρτι της είναι η μετανάστευση προς την Ευρώπη”.

Ο Αλτουν τόνισε πως για να τερματιστεί ο ανθρώπινος πόνος στη Συρία είναι ανάγκη να κινητοποιηθεί η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα και δήλωσε πως “Είναι ανάγκη να σταματηθεί το συριακό καθεστώς ο κίνδυνος του οποίου συνεχίζεται και το οποίο συνεχίζει τις διώξεις του. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να στρέψει τις προσπάθειες της όχι προς την Ελλάδα αλλά προς τη Συρία”

https://www.sondakika.com/haber/haber-iletisim-baskani-altun-gocmenlere-biber-gazi-sikan-12978382/

4/3/2020

Previous Article

Στην γραμμή της πολιτικής Ερντογάν στο θέμα της Ιντλίμπ η Μέρκελ…

Next Article

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας : ¨Η Δύση αγνοεί την παράνομη ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στην Ιντλίμπ¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *