Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΡΟΔΟΥ

0 σχόλια Share:

Έκκληση για συνεργασία προς την Ελλάδα από τον πρόξενο Ρόδου Ντουρουσόι

Ο Τούρκος πρόξενος Ρόδου Αϊντίν Ιλχάν Ντουρουσόι δήλωσε πως είναι έτοιμος ώστε σε θέματα τουρισμού και εμπορίου να υπάρξουν συνεργασίες σε πιο προχωρημένα επίπεδα.

Ο Ντουρουσόι δήλωσε πως στοχεύει με την ανάπτυξη σχεδίου συνεργασίας με το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και μετά τις εργασίες επισκευών να αποδοθούνε στην Ρόδο τα Οθωμανικά μνημεία. Ο πρόξενος στην Ρόδο Αϊντίν Ντουρουσόι υπογράμμισε πως σχεδιάζει την διοργάνωση μιας σειράς από πολιτιστικές δραστηριότητες που διασφαλίζουν την προσέγγιση των λαών των 2 χωρών.

Ο Ντουρουσόι τόνισε την σημασία που έχει για τον τουρισμό της Ρόδου η επισκευή του τζαμιού Ρετζέπ Πασά -που δεν άντεξε στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και κατέρρευσε,- του πύργου-ρολογιού, του Μεντρεσέ Σουλεϊμανίγιε και του Κρητικού τζαμιού, και υπογράμμισε πως είναι έτοιμος για υλική και κάθε άλλη στήριξη του σχεδίου.Ο Ντουρουσόι δήλωσε πως κάνει προσπάθειες να εξαιρεθούν και τα απλά τουρκικά διαβατήρια από την αναγκαία βίζα που χρειάζεται για τα ταξίδια στην Ελλάδα και στα νησιά, κάτι που θα συνέβαλε στην περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου με την Ρόδο.

Δήλωσε :

¨Οι περισσότεροι από τους 300 χιλιάδες περίπου Τούρκους τουρίστες που έρχονται ετησίως στην Ρόδο έχουν πράσινο διαβατήριο. Σε περίπτωση που υπάρξει εξαίρεση από το καθεστώς βίζας και για τα απλά διαβατήρια, θα αυξηθούν σε σημαντικό ποσοστό οι Τούρκοι τουρίστες που θα έρθουν στα ελληνικά νησιά που είναι κοντά στις τουρκικές ακτές. Η Ελλάδα ανοίγει σε Αττάλεια και Μπόντρουμ κέντρα αιτήσεων βίζας. Αλλά δεν είναι αρκετό. Αφού δεν μπορεί να καταργηθεί εντελώς η βίζα Σέγκεν, αυτό που πρέπει να γίνει είναι να διασφαλιστεί η εξαίρεση. Προβλήματα υπάρχουν στην εισαγωγή των τουρκικών γεωργικών προϊόντων. Τα γεωργικά προϊόντα ακόμη έρχονται μέσω Αθήνας. Αυτό προκαλεί αύξηση στην τιμή τους. Εάν υπήρχε εργαστήριο ανάλυσης στο Νότιο Αιγαίο τα αγροτικά προϊόντα θα έφταναν πιο σύντομα και πιο φθηνά στον καταναλωτή. Είναι πολύ σημαντική η σωστή επικοινωνία ανάμεσα στις δύο χώρες¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 8-2-2012

Previous Article

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΜΙΤ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Next Article

ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕ 1 ΝΕΚΡΟ ΚΑΙ 6 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΚΟΥΡΤΖΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *