Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΠΕΛΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ…

0 σχόλια Share:

O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΚΑΓΚΑΟΥΖΙΑ

Αγαπητοί μας Τούρκοι ομογενείς Ρόδου και Κω

Ο Σύλλογος μας στο διάστημα από 15 ως 18 Νοεμβρίου βρέθηκε στην αυτόνομη περιοχή της Γκαγκαουζίας επ΄ευκαιρία της συνεδρίασης της FUEN TAG (Ομάδας Εργασίας Τουρκικών Μειονοτήτων της  FUEN).

H αυτόνομη περιοχή της Γκαγκαουζίας είναι ένα αυτόνομο κράτος υπαγόμενο στην Μολδαβία. Οι Γκαγκαούζοι που έδωσαν το όνομα στην χώρα, κατάγονται από τους Ογούζους Τούρκους, ενώ η λέξη πιστεύεται πως  προέρχεται από τους Γκιοκ-Ογούζους. Σύμφωνα με τον Πόλ Βίττεκ η λέξη Γκαγκαούζος συνδέεται με τον Σελτζούκο Σουλτάνο Ιζζετίν Κεϊκαβούς.

…………….

Ο πρόεδρος του συλλόγου μας καθηγητής Δρ. Μουσταφά Καϊμακτσί μαζί με επιτροπή επισκέφτηκε την Πρόεδρος της Αυτόνομης Περιοχής Γκαγκαουζίας Ιρίνα Βλαχ. Ο Καϊμακτσί ενημέρωσε την κυρία Βλαχ για τα προβλήματα ταυτότητας και τα πολιτιστικά προβλήματα των Τούρκων των νησιών.

Ο Καϊμακτσί στην ομιλία που έκανε αναφέρθηκε στην σημασία που έχει η αρχή της ενότητας λέγοντας πως ¨Στην γλώσσα και στις ιδέες, να η ενότητα¨ και πρόσθεσε πως οι Γκαγκαούζοι διανοούμενοι έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην Τουρκική Δημοκρατία.  Είπε πως ένας από αυτούς τους διανοούμενους είναι και ο Εμίν (Γκεόργκι)  Μουτάφ πανεπιστημιακός από το την Γεωπονική σχολή του πανεπιστημίου της Σμύρνης.  Σύντομα στο μέλλον θα πραγματοποιηθεί στην Γκαγκαουζία μνημόσυνο γα τον Εμίν (Γκεόργκι)  Μουτάφ.

 

Σύλλογος Πολιτισμού κι Αλληλεγγύης Tούρκων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσων  

https://rodosistankoyturkleri.org.tr/dernegimiz-gagavuzyada/

19/11/2018

Σχ: Ο σύλλογος αυτός με έδρα την Σμύρνη είναι προφανώς δημιούργημα του τουρκικού κράτους. Άλλωστε ποιος λέτε να πλήρωσε τα έξοδα για το ταξιδάκι που έκαναν στην Γκαγκαουζία, όλοι αυτοί οι ¨επαγγελματίες¨ Τούρκοι ; …

Προσέξτε επίσης πως ακόμη και αυτός ο Γκαγκαούζος που αναφέρεται στο κείμενο ως διανοούμενος και ο οποίος φέρεται να πρόσφερε στην Τουρκία, είχε αλλάξει το όνομα του, προσθέτοντας και το ¨Εμίν¨, προφανώς επειδή το Γκιόργκι (Γεώργιος) θα του προκαλούσε προβλήματα…

Για δείτε μερικά στοιχεία για το παρελθόν του Καϊμακτσί-προέδρου του συλλόγου… 

ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥΡΚΟΠΡΑΚΤΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΝΗΣΑ !

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡA ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ…

 

 

Previous Article

ΚΩΝΣΤΑΝTΙΝΟΥΠΟΛΗ : ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛAΙΣΤΙΝΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ

Next Article

ΜΠΡΑΒΟ ΤΡΑΜΠ, ΕΤΣΙ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

consectetur ut nunc mi, dolor ut sed adipiscing et, nec libero