Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ…

0 σχόλια Share:

Ιμάμηδες και παπάδες θα παίξουν μπάλα

imam mac Με την διοργάνωση του τμήματος Ανδριανούπολης του υπουργείου Θρησκευτικών υποθέσεων θρησκευτικοί λειτουργοί από Ελλάδα και Βουλγαρία θα βρεθούν αντιμέτωποι με ιμάμηδες στο γήπεδο στην Αδριανούπολη.

Στην σχετική ανακοίνωση που έκανε ο επικεφαλής του τμήματος Ανδριανούπολης του υπουργείου Θρησκευτικών υποθέσεων Μαχμούτ Έρογλου, ανέφερε πως οργανώνουν αυτό το σχέδιο, για να δώσουν μήνυμα φιλίας, και να βιώσουν την αφθονία του Ραμαζανιού.

Ο Έρογλου περιέγραψε πως με τους αγώνες ποδοσφαίρου Τούρκων και χριστιανών στοχεύουν στο να δώσουν μήνυμα ανεκτικότητας και αδερφοσύνης.

Δηλωσε ; ¨Καθώς ζούμε στην Αδριανούπολη είμαστε γείτονες με δύο χώρες. Και στην Ελλάδα και στην Βουλγαρία έχουμε τζαμιά και ιμάμηδες. Εμείς στην Αδριανούπολη με τους ιμάμηδες μας, κατά καιρούς συναντιόμαστε με ομόλογους μας από τις γειτονικές χώρες. Τον τελευταίο καιρό στήσαμε ένα νέο σχέδιο. Στους ιμάμηδες αυτών των χωρών δίπλα υπάρχουν και χριστιανοί θρησκευτικοί λειτουργοί . Θελήσαμε να κάνουμε έναν αγώνα ποδοσφαίρου δίνοντας έτσι ένα μήνυμα. Μπορούμε όπως την εποχή του προφήτη μας να στήσουμε ωραίες φιλίες χωρίς να πληγώνουμε ο ένας τον άλλο. Στα πλαίσια αυτά θα δώσουμε ένα ματς με παπάδες που θα έρθουν στην πόλη μας από την Βουλγαρία. Μετά από το ματς θα προσφέρουμε τουρκικό μπακλαβά. Αργότερα θα καλέσουμε παπάδες από την Ελλάδα στην πόλη μας. Έπειτα θα πάμε εμείς σε αυτές τις χώρες. Μετά από κάποιο διάστημα θα κάνουμε ένα ματς με τους ιμάμηδες εκείνων των χωρών. ¨

Ο Έρογλου ανέφερε πως στο σχέδιο αυτό συμβάλει και ο Ιστορικός, Τουριστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Ανδριανούπολης¨.

Εφ. Μπιρλίκ 25/6/2013

Previous Article

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΟΔΟΥ

Next Article

ΚΡΟΥΣΜΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟ ΑΦΙΟΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *