Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

No Comments Share:

«Ωφέλιμη για Ελλάδα και Τουρκία η πολυεπίπεδη συνεργασία»

Υπέρ της ελληνοτουρκικής φιλίας και της επέκτασης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, τάχθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη λέσχη BaB-I Ali στην Κωνσταντινούπολη.

Σε ομιλία που την παρακολουθήσε πλήθος παραγόντων της γειτονικής χώρας, ο επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εστίασε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι δυο λαοί στο εάν θέλουν και μπορούν να ζήσουν μαζί, ενώ τόνισε ότι συμβολικές κινήσεις και από τις δύο πλευρές, όπως το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ή το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τόνισε ακόμη οτι «είναι ωφέλιμο για την Ελλάδα και την Τουρκία να διαμορφώσουν ένα σταθερό περιβάλλον πολυεπίπεδης συνεργασίας και ουσιαστικής φιλίας στις διμερείς τους σχέσεις. Δεν επιτρέπεται η μετακύλυση των προβλημάτων του χθες στο αύριο. Η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να γυρίσουν νέα σελίδα και να γράψουν νέα κεφάλαια στην ιστορία των δύο λαών. Άνθρωποι δημιούργησαν τα προβλήματα και άνθρωποι θα τα λύσουν».

Για το Κυπριακό, ο πρώην πρωθυπουργός πρότεινε τη λύση στη βάση ενός ενιαίου κράτους, μιας δικοινοτικής ομοσπονδίας, «που μπορεί να αποτελέσει όχημα για την περαιτέρω προσέγγισή των δύο λαών».

Εφ. Μπιρλίκ 18/4/2013

Σχ : Αντί σχολίου μια φωτογραφία από την εκδήλωση αυτή.

Ιλχάν Αχμέτ και Δάμων Δαμιανός έχοντας ανάμεσα τους το θλιβερό παρελθόν της Ελλάδας

Previous Article

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 1915

Next Article

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΣΤΑ ΙΨΑΛΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *