Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΟΓΚΡΟΜ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ, ΜΕΤΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ…

No Comments Share:

Και οι Τούρκοι στην Δυτική Θράκη είναι Έλληνες ;

Ο Πατριάρχης των Ρωμιών Βαρθολομαίος κατά την πρώτη πρόσκληση μειονοτήτων στη βουλή έκανε έναν ορισμό του πολίτη. Ανέφερε το άρθρο 66 του Συντάγματος που λέει πως ¨Ο καθένας που είναι συνδεδεμένος με την ιδιότητα του πολίτη με το τουρκικό κράτος είναι Τούρκος¨ στριμώχνοντας ανάμεσα στις δύο τελευταίες λέξεις την φράση ¨ανεξαρτήτως θρησκείας, δόγματος, γλώσσας και εθνικής καταγωγής¨. Και έτσι με αυτό τον τρόπο ζήτησε οι δεύτερης τάξης πολίτες να θεωρηθούνε πολίτες….

Μελαγχολία. Υπάρχει μια μελαγχολία. Άλλωστε τρεις φορές το Ανώτατο Δικαστήριο σε αποφάσεις του (1971,1974,1975) έκρινε πως Τούρκοι θεωρούνται μόνο οι μουσουλμάνοι Τούρκοι, κρίνοντας έτσι πως όλοι οι υπόλοιποι μη μουσουλμάνοι είναι ξένοι. Άλλωστε ο τίτλος της Ραντικάλ τα λέει όλα : ¨Ο ορισμός του Τούρκου υπηκόου του Βαρθολομαίου συγκίνησε τον βουλευτή του ΜΗΡ και μέλος της επιτροπής Οκτάι Οζτούρκ¨.

Η συγκίνηση του Οζτούρκ είναι φυσιολογική. Προφανώς εάν και ο οποιοσδήποτε ηγέτης των Τούρκων στη Γερμανία έλεγε Ich bin ein Deutscher (Είμαι ένας Γερμανός) , αυτό θα συγκινούσε τον Θίλο Σαραζίν-συγγραφέα του διαβόητου βιβλίου ¨Η Γερμανία εξαφανίζει τον εαυτό της¨. Ή εάν ο ηγέτης των Τούρκων στη Δυτική Θράκη δήλωνε πως ¨Είμαι ένας Έλληνας¨ στον ίδιο βαθμό θα συγκινούσε και τον μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ-επικεφαλής αυτών που εμποδίζουν το τζαμί στην Αθήνα.

Μα και ο Βαρθολομαίος ως ο μεγαλύτερος ηγέτης των Ορθοδόξων στο κόσμο και με την έκπληξη της πρώτης εισόδου στην τουρκική βουλή τι θα έκανε ; Τι θα μπορούσε ο να πει ο Παναγιότατος, υπό τα βλέματα αρπακτικών πουλιών των βουλευτών μας ; Ως εκπρόσωπος μια ομάδας που το 1924 ήταν 110.000 άτομα και μετά από αλλεπάλληλα πογκρόμ τους αφήσαμε σήμερα 1500 άτομα (εκ των οποίων οι μισοί με το ένα πόδι στο τάφο) τι να έλεγε ; Μήπως πως ¨ Τούρκος είναι μια ονομασία ομάδας εθνική και μάλιστα εθνοθρησκευτική. Μόνο ο όρος «κάτοικοι Τουρκίας¨ (Τurkiyeli) καλύπτει όλους τους κατοίκους της αγίας μας χώρας¨

Να έλεγε μήπως πως ¨είμαστε Τurkiyeli¨ ;

…………………

Εφ. Ραντικάλ 22-2-2012

Αρθρογράφος Μπασκίν Οράν

Previous Article

ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ

Next Article

ΞΕΠΡΟΒΟΔΙΣΜΑ ΝΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *