Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Έκλεψαν, λεηλάτησαν, βίασαν, σκότωσαν…

0 σχόλια Share:

6-7 Σεπτεμβρίου 1955:

65 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το #Πογκρόμ της Κωνσταντινούπουλης όπου η #Τουρκια δρομολόγησε εθνοκάθαρση και αφανισμό της Ελληνικής Ορθόδοξης Μειονότητας, καταπατώντας τα Άρθρα 38-44 της Συνθήκης της Λωζάννης, μόλις 22 χρόνια από την υπογραφή της. Στο Άρθρο 38 η Συνθήκη ορίζει: «Η Τουρκική Κυβέρνησις αναλαμβάνει την υποχρέωσιν να παρέχη εις πάντας τους κατοίκους της Τουρκίας πλήρη και απόλυτον προστασίαν της ζωής και της ελευθερίας αυτών, αδιακρίτως γεννήσεως, εθνικότητος, γλώσσης, φυλής ή θρησκείας.»Το βράδυ της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου 1955 ο Ελληνισμός της Πόλης υπέστη συντριπτική ζημία από αλαλάζοντα πλήθη και ορδές βιαιοπραγούντων Τούρκων οι οποίοι μέσα σε μερικές ώρες κατέστρεψαν τις περιουσίες των Ελλήνων με μοναδικό σκοπό: την εθνοκάθαρση.

Ένας πρόχειρος απολογισμός μαρτυρά τα φονικά ένστικτα του #LethalNationalism των Τούρκων εγκληματιών, και δείχνει το εύρος της καταστροφής: -Θανατώθηκαν 20 Έλληνες κι 1 Αρμένιος, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 30 Έλληνες -Βιάστηκαν 12 Ελληνίδες

Καταστράφηκαν: -Σχεδόν 4.400 ελληνικά εμπορικά καταστήματα -110 Ξενοδοχεία -27 Φαρμακεία -23 Σχολεία -21 Εργοστάσια -73 Εκκλησίες -περισσότερες από 1.000 ελληνικές κατοικίες υψηλής αισθητικής και αρχιτεκτονικής, ενώ συλήθηκαν πολλά Νεκροταφεία.

 

Με το Πογκρόμ 1955 εκδιώχθηκαν από τις δουλειές τους: -2.000 τσαγκάρηδες -2.000 επιπλοποιοί -2.700 εργαζόμενοι σε εστιατόρια, -500 εργάτες σε σοκολατοποιίες, -400 τυπογράφοι -400 εργάτες σε εργοστάσια ελαστικών -350 εργαζόμενοι σε υφαντουργεία, 150 εργαζόμενοι σε χυτήρια.Το κόστος της καταστροφής των ελληνικών περιουσιών (καταστημάτων στις πιο περίοπτες περιοχές της Κωνσταντινούπολης, κατοικιών, επαύλεων, ιδρυμάτων, παραγωγικών μονάδων, κλπ) ανήλθε σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ελλάδας σε 500.000.000 δολάρια. Πέραν από το μέγεθος των ζημιών, η τραγικότερη συνέπεια του #Πογκρόμ1955 ήταν ότι σήμανε το τέλος της ηγετικής παρουσίας του Ελληνισμού σε φυσικά εδάφη του και στην #Κωνσταντινούπολη. Η οικονομική αιμορραγία και ο φόβος ανάγκασαν χιλιάδες Έλληνες να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα.Ας σημειωθεί ότι 1 χρόνο πριν, τηλεγράφημα προς το ΥΠΕΞ της Αγγλίας από το αγγλικό προξενείο της Αθήνας αναφέρει: “Οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας είναι άριστες. Εάν όμως γίνει κάτι στην οικία του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, θαυμάσια μπορεί να γίνουν όλα άνω κάτω” . Πράγματι, αφορμή για την υλοποίηση του #Πογκρόμ1955, προτελευταίας πράξης του Τουρκικού #LethalNationalism στάθηκε η οργανωμένη από την Τουρκία προβοκάτσια κι έκρηξη στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, νωρίτερα την ίδια μέρα, 6 Σεπτεμβρίου…

Συμπτωματικά, τη νύχτα εκείνη ήταν στην Κωνσταντινούπολη όλοι οι αρχηγοί των μυστικών υπηρεσιών των ΝΑΤΟϊκών χωρών, μεταξύ τους και ο αρχηγός της CIA Άλαν Ντάλες. Τούρκος στρατηγός χαρακτήρισε το #Πογκρόμ1955 «μεγαλειώδη επιχείρηση ανορθόδοξου πολέμου με απόλυτη επιτυχία».

-Σπ. Βρυώνης «Ο Μηχανισμός της Καταστροφής: Το Τουρκικό Πογκρόμ της 6ης-7ης Σεπτεμβρίου 1955 και ο Αφανισμός της Ελληνικής Κοινότητας της Κωνσταντινούπολης» -Β. Αγτζίδης «Σεπτέμβρης του ‘55, Κωνσταντινούπολη: η Κεμαλική Νύχτα των Κρυστάλλων»

Panagiotis G. Pavlos 

ΤWITTER 

Previous Article

Βίντεο-Συνέντευξη Καραΐσκου για Covid, μεταναστευτικό και Τουρκία…

Next Article

Αφού δεν ¨τούρκευε¨ η Ελληνίδα να παντρευτεί τον Οθωμανό, την αποκεφάλισαν…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *