Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ¨, ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ…

0 σχόλια Share:

 

 

H Ελλάδα ξύνεται! Στην άσκηση έδωσαν το όνομα αυτών που έκαψαν τα οθωμανικά πλοία
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας χτες έκανε στην περιοχή των Δωδεκανήσων και της ανατολικής Μεσογείου άσκηση άμεσης επέμβασης. Εντύπωση προκάλεσε ότι η Ελλάδα ονόμασε την άσκηση με το όνομα αυτών που έκαιγαν τα πλοία των Οθωμανών.

Εντύπωση προκαλεί το όνομα που έδωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας στην άσκηση αυτήν, στην οποία μετέχουν  φρεγάτες του στόλου. Η ελληνική πλευρά ονόμασε αυτή την άσκηση ¨Πυρπολητής¨, ονομασία που είχε δοθεί στους Έλληνες στρατιώτες που πυρπολούσαν πλοία των Οθωμανών το 1821.  Ειδικοί που σχολίασαν την κίνηση αυτή της Ελλάδας, που συμβαίνει σε μια περίοδο που λόγω των ερευνών για φυσικό αέριο στα πέριξ της KKTC και στην Αν. Μεσόγειο υπάρχει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, είπαν πως είναι μια κίνηση που κλιμακώνει την ένταση. Στην άσκηση που ανακοίνωσε μέσω τουίττερ ο υπουργός Αμύνης της Ελλάδας Πάνο Καμμένος, μετέχουν επίσης και στοιχεία του Σ.Ξ και της αεροπορίας.  Στην άσκηση που άρχισε στα Δωδεκάνησα, εφαρμόζεται σενάριο, κατά το οποίο σε ένα ¨καταληφθέν νησί¨, γίνεται ανακατάληψη του αρχίζοντας από το αεροδρόμιο.

ΕΙΧΑΝ ΚΑΨΕΙ 60 ΠΛΟΙΑ

Στην επανάσταση της ανεξαρτησίας που άρχισε στην Ελλάδα το 1821, γινόταν μια σειρά από συγκρούσεις, τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα. Εκείνη την εποχή οι περισσότεροι πειρατές στην θάλασσα ήταν Έλληνες. Εκείνη την περίοδο οι Έλληνες πειρατές είχαν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στον οθωμανικό στόλο με τις επιθέσεις τους. Αλλά η μεγαλύτερη επίθεση ήταν αυτή που έγινε το 1827 στο λιμάνι του Ναβαρίνου. Τότε ο οθωμανικός στόλος είχε αγκυροβολήσει στα ανοιχτά του λιμανιού για να δώσει υλικά στις μονάδες του στρατού ξηράς για να καταστείλουν την εξέγερση. Στις 20/10/1827 σε μια εντελώς αναπάντεχη στιγμή ο οθωμανο-αιγυπτιακός στόλος πυρπολήθηκε και χάθηκε. 60 πλοία του οθωμανο-αιγυπτιακού στόλου μέσα σε 4 ώρες κάηκαν. 6000 Τούρκοι και Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 4000 τραυματίστηκαν.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/yunanistan-kasiniyor-tatbikata-bu-ismi-verdiler-442267.html

30/3/2018

Σχ: Αυτοί οι οποίοι κάθε χρόνο κάνουν γιορτές και αναπαράσταση από την άλωση της ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, μας κατηγορούν για την ονομασία ¨ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ¨….

Εμείς από την μεριά μας θα προτιμούσαμε το  ¨Νικηταράς ο τουρκοφάγος¨.

Previous Article

ΝΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ- ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Next Article

VIVE LA FRANCE !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *