Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΓΙΑΣΕΜΙΝ, Η ΜΕΝΕΞΕ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑ

No Comments Share:

 

Αντιμέτωποι στα κανάλια ο Σαβάς και η Γιασεμίν απέναντι στην Μπιχτέρ και τον Μπεχλούλ

Δεν λέει να τελειώσει η μόδα με τα τουρκικά σίριαλ που άρχισε στις τηλεοράσεις της Ελλάδας με τον ¨Ξένο Γαμπρό¨, ενδυναμώθηκε με τις ¨1001 νύχτες¨ και αποκορυφώθηκε με τον ¨Εζέλ¨.

Εάν σε μια χώρα το 16,5% του κόσμου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις καθημερινές του ανάγκες, εάν το 24% δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς τηλεφώνου και ρεύματος, το 19% τα δάνεια από τις τράπεζες, το 9,4% το ενοίκιο του σπιτιού τους και το 14% ούτε καν την ελάχιστη δόση για τις πιστωτικές τους κάρτες, αυτό θα πει ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

Και η κατάσταση είναι ακόμη πιο σοβαρή καθώς ο λαός που τα τραβάει αυτά είναι ο Ελληνικός λαός που για χρόνια πίστευε την πολυτελή διαβίωση ρουτίνα και λάτρευε τις βόλτες και τα γλέντια.

Τίποτε δεν θυμίζει εκείνο το λαμπρό παρελθόν.

Οι άνθρωποι αυτής της περιοχής που μέχρι πριν δύο χρόνια κοιμόταν το μεσημέρι, ξυπνούσαν το απόγευμα και με καφέ, κουβέντες, φαγητά και συρτάκι γυρνούσαν στο σπίτι τους μετά τα μεσάνυχτα, πλέον σχεδόν δεν βγαίνουν από την πόρτα τους.

Ο μισός κόσμος τα παρακολουθεί

Περνά τις νύχτες του μπροστά στην τηλεόραση. Φυσικά η αύξηση του χρόνου τηλεθέασης δεν σημαίνει κάτι για τα αφεντικά των καναλιών λόγω της κάθετης πτώσης των εισόδων τους από την διαφήμιση. Τα εγχώρια σίριαλ δεν περνάνε σε αριθμό τα δάχτυλα ενός χεριού. Κυριαρχούνε οι ξένες ταινίες και τα ξένα σίριαλ.

Τα δύο μεγαλύτερα κανάλια της Ελλάδας, το Μέγκα και το Αντέννα άνοιξαν την νέα σεζόν βασιζόμενα σε σφιχτή οικονομικά διαχείριση.

Τα δελτία ειδήσεων τους κάθε μέρα στις 20.00 αναζητούνε απαντήσεις στην ερώτηση ¨Θα βουλιάξουμε ; Βουλιάζουμε ; Βουλιάξαμε ;¨.

Όταν τελειώνουν οι ειδήσεις αρχίζει η prime-time ώρα τους. Η μεγάλη συγκέντρωση των δύο καναλιών : Με βάση τις μετρήσεις κατά τις ώρες από 21.00 έως 23.00 ένα ποσοστό παραπάνω από 50% του Ελληνικού λαού παρακολουθεί αυτά τα κανάλια.

Είναι η ώρα που στο Μέγκα έχει το ¨Έρωτας και Τιμωρία¨ με την Γιασεμίν και τον Σαβάς, ενώ στο Αντένα έχει το ¨Πειρασμός¨ με την Μπιχτέρ και τον Μπεχλούλ. Και παλεύουν με τις μετρήσεις. Τα δε εβδομαδιαία περιοδικά της τηλεόρασης κάνουν εξώφυλλα με τους ήρωες αυτών των σίριαλ.

Δεν λέει να τελειώσει η μόδα με τα τουρκικά σίριαλ που άρχισε στις τηλεοράσεις της Ελλάδας με τον ¨Ξένο Γαμπρό¨, ενδυναμώθηκε με τις ¨1001 νύχτες¨ και αποκορυφώθηκε με τον ¨Εζέλ¨.

Συμβουλεύτηκα έναν φίλο μου που ξέρει καλά αυτές τις δουλειές :

Για ποιο λόγο τα δύο μεγάλα κανάλι ανταγωνίζονται με τα τουρκικά σίριαλ ;

-Ο πρώτος λόγος είναι η οικονομική κρίση. Ακόμη και ένα ελληνικό καλό σίριαλ δεν μπορεί να πάρει ένα τόσο υψηλό ποσοστό τηλεθέασης όσο τα τούρκικα. Το κάθε επεισόδιο όμως του ελληνικού σίριαλ κάνει 70-80 χιλιάδες ευρώ, ενώ το τούρκικο μόνο 7-8 χιλιάδες ευρώ.

Γιατί τα τουρκικά σίριαλ αρέσουν στον Έλληνα τηλεθεατή ;

Από τον ¨Ξένο Γαμπρό¨ μέχρι τώρα προβλήθηκαν δεκάδες τουρκικά σίριαλ. Ο τηλεθεατής συνήθισε τα τούρκικα. Πλέον δεν του φαντάζουν ξένα στα αυτιά του. Και ένας άλλος παράγων. Το σενάριο των τουρκικών σίριαλ δεν είναι ξένο για την ελληνική κοινωνία. Επίσης τα τουρκικά σίριαλ με μεγάλο μπάτζετ είναι ποιοτικά.

Στην Τουρκία υπάρχουν πολύ πετυχημένα κωμικά σίριαλ. Αυτά δεν μπορούνε να πιάσουν ;

-Η ξένη κωμωδία δεν πιάνει. Έτσι λέω, όχι πως οπωσδήποτε δεν μπορεί να γίνει. Διότι τα τουρκικά σίριαλ στην Ελλάδα γκρέμισαν πολλά ταμπού σχετικά με την Τουρκία και τους Τούρκους.

Εφ. Χουριέτ 9-10-2011     Αρθρογράφος Γιώργος Κιρμπάκης

 

Σχόλιο : Η φωτογραφία δεν είναι από το συγκεκριμένο άρθρο. Την βάλαμε για να δείτε τι αντιμετωπίζουν κάποιοι ένστολοι στο Αιγαίο την ώρα που κάποιοι από εμάς αποβλακωνόμαστε με τα σιρίαλ των Τούρκων. Η τουρκική φρεγάτα φτάνει στο Σούνιο, στον Έβρο ο στρατός μας σκάβει αντιαρματική τάφρο, ενώ στην Κύπρο κατέχουν το 37% του εδάφους και στέλνουν το στόλο τους στην περιοχή των γεωτρήσεων της Κυπριακής δημοκρατίας. Και εμείς εκστασιασμένοι συνεχίζουμε να βλέπουμε τα τουρκικά σίριαλ στο ¨διαβολοκούτι¨. Αν αυτό δεν είναι παράνοια τότε τι είναι ;  

 

Previous Article

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ

Next Article

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΡΟΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ…….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *