Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

No Comments Share:

11 Οκτωβρίου 2013, Απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, σε δήλωση αρμοδίου της Ε.Ε. σχετικά με το θέμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης

dış-işleri-bakanlığı

Το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης έχει καταγραφεί από την πλευρά μας. Είναι γνωστά σε όλους τους κύκλους τα απτά βήματα που έχουν γίνει από την πλευρά μας για την κάλυψη των αναγκών των Ρωμιών-Ορθόδοξων πολιτών μας.

Από την άλλη, αυτή η εξέλιξη δημιούργησε αισιοδοξία και προσδοκία πως πλέον η Επιτροπή θα ενδιαφερθεί και για την κατάσταση των μειονοτήτων που ζούνε στις χώρες της Ε.Ε. Συνεπώς τα θέματα των ομογενών μας που ζούνε στην επί 30 χρόνια χώρα μέλος της Ε.Ε. Ελλάδα, όπως της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης όπου παράλληλα με άλλα θέματα στερούνται της αναγνώρισης της εθνικής τους ταυτότητας και της ελευθερίας να εκλέξουν τους θρησκευτικούς τους ηγέτες, αλλά και των ομογενών στα Δωδεκάνησα που στερούνται του μειονοτικού στάτους, αποτελούνε θέματα που θα ελκύσουν το ενδιαφέρον της Ε.Ε.

Ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ 11/10/2013

Previous Article

ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ…

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΑΛΕΒΙΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ¨ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.