Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Με την ενεργοποίηση του ιστορικού μας βάθους στην περιοχή, δεν υπάρχει ανεπίλυτο πρόβλημα¨

1 Comment Share:

Kείμενο του ιστολογίου   27/1/2021

Ο Ομέρ Τσελίκ- εκπρόσωπος τύπου του κόμματος ΑΚΡ, απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τις διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, είπε τα εξής :

¨Όπως αναφέρατε είναι ο 61ος γύρος.
Κατά την διάρκεια των 60 γύρων, κατά τις διερευνητικές συνομιλίες, στην πραγματικότητα η Ελλάδα σκεφτόταν όλα τα προβλήματα σαν ένα φάκελο και χωρίς κανένα διαχωρισμό και τα εξέταζε σαν ένα φάκελο.

Μετά από τον 60 γύρο, οι διερευνητικές διακόπηκαν λόγω της απροθυμίας της Ελλάδας.

Η Τουρκία πάντοτε δηλώνει πως υποστηρίζει τις διερευνητικές συνομιλίες.
Τα προβλήματα στο Αιγαίο, τα προβλήματα με την υφαλοκρηπίδα, τα προβλήματα σε αέρα και θάλασσα, ενώ τώρα προστέθηκαν και τα σχετικά με τους υδρογονάνθρακες προβλήματα.
Στο πλαίσιο όλων αυτών, όλα αυτά θα εξετασθούν σαν ένας διευρυμένος φάκελος
Δεν τίθεται θέμα να διαχωριστεί ο φάκελος και να υπάρξουν ξεχωριστές διερευνητικές συνομιλίες.
Ήταν καλά ως αρχή.
Η Τουρκία έκατσε στο τραπέζι με μια θετική ατζέντα.
Η Τουρκία ως κράτος της διπλωματίας, με την διπλωματική της δεινότητα και με την επίδειξη των ικανοτήτων των διπλωματών, μπορεί να πραγματοποιήσει μια φόρμουλα καζαν-καζάν. Οι Τούρκοι διπλωμάτες πάντοτε είτε στην Μεσόγειο, είτε στο Αιγαίο, είτε στην περιοχή, διαθέτουν μια εξέχουσα διπλωματική ικανότητα στο να υποστηρίζουν την ειρήνη και να επιλύουν συγκρούσεις.
Με αυτές τις δεξιότητες βρίσκονται τώρα στο τραπέζι.

Ορισμένες όμως δραστηριότητές, όπως οι δηλώσεις ΝΟΤΑΜ που καλύπτουν μεγάλο τμήμα της Μεσογείου και ο εξοπλισμός αποστρατικοποιημένων νησιών, φυσικά και δυσκολεύουν την διαδικασία. Προσδοκία μας είναι πως με την μέσω της διπλωματικής οδου ενεργοποίηση της πολιτικής λογικής και του ιστορικού μας βάθους στην περιοχή, δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορεί να επιλυθεί.
Προσδοκούμε από την Ελλάδα να συμβάλει σε αυτές τις διπλωματικές συνομιλίες που θα συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα.
Διαφορετικά με προσεγγίσεις όπως με την στάση της Γαλλίας ή άλλων χωρών, με την αύξηση της αγοράς όπλων, με τη συνεργασία με την Αίγυπτο και το Ισραήλ ενάντια στην Τουρκία και με την προσπάθεια για.σαμποτάζ της θέσης της Τουρκίας στην Λιβύη, δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Εμείς είμαστε γείτονες. Η Ελλάδα στα δύσκολα της, δίπλα της δεν είδε αυτές τις χώρες, αλλά την Τουρκία. Επομένως αν υπάρχουν αυτοί που λένε πως “Υπάρχει μόνο ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί και να επιλυθεί” , πρέπει να αντιληφθούν την αξία των διερευνητικών συνομιλιών και να τις αξιολογήσουν ανάλογα. Εμείς εκτιμάμε πως πρέπει οπωσδήποτε να καταλήξουν σε θετικά αποτελέσματα και υποστηρίζουμε ισχυρά αυτές τις διερευνητικές συνομιλίες. Ελπίζουμε να περάσουν σε μια θετική ατμόσφαιρα.¨

 

Previous Article

Άλλοι με μεροκάματο 47 τ.λίρες και άλλοι με 5 μεγάλους μισθούς – Βίντεο

Next Article

ΗΠΑ : ¨Συγχαρητήρια στους Κούρδους που αποτελούν παράδειγμα αξιόπιστου και ικανού συνεργάτη¨

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

  1. Και που να δεις Όμηρε πόσα προβλήματα θα λύσει η ενασχόληση σας με το δικό σας στρατηγικό βάθος (Κουρδιστάν) κι όχι με το δικό μας στρατηγικό βάθος απ’ άκρη σ’ άκρη του Αιγαίου και στο Τρίγωνο 3Κ (Κύπρος Κρήτη Καστελλόριζο).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *