Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

TO ¨ΑΜΑΡΤΗΜΑ¨ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

0 σχόλια Share:

Ποινή προειδοποίησης για τον δάσκαλο που είπε πως ¨Είμαι ελληνικής καταγωγής¨

Ποινή προειδοποίησης επιβλήθηκε στον Αχμέτ Σαριτάς-δάσκαλο εικαστικών τεχνών σε δημοτικό σχολείο του Ιδρύματος Εθνικής Παιδείας στο Πέντικ, με την δικαιολογία πως ¨συγκρίνοντας την Τουρκία με προηγμένες χώρες προκάλεσε ταπείνωση εθνικών και ηθικών αξιών¨.

¨Αίτιο δεν είναι η ελληνική καταγωγή¨

Ο Αχμέτ Σαριτάς φέρεται πως κατά την έναρξη του εκπαιδευτικού έτους 2011-2012 σε σύναξη του συμβουλίου δασκάλων, όταν το θέμα ήρθε στην οικονομική κρίση στην Ελλάδα, είπε πως ¨ παρά τη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, οι μισθοί εκεί είναι πιο υψηλοί¨. Ο Σαριτάς ανέφερε πως ξέρει ελληνικά και είπε πως ¨Οι κοινωνικές οργανώσεις στην Ελλάδα είναι πολύ ισχυρές, διεκδικούνε τα δικαιώματα τους, και ότι οι Τούρκοι σε αυτό το θέμα δεν μπορούν να φτάσουν την Ελλάδα¨. Ο Σαριτάς μετείχε επίσης στις 21 Δεκεμβρίου σε αποχή από την εργασία που οργάνωσε το συνδικάτο Eğitim-Sen. Σύμφωνα με αυτά που περιγράφει ο Μεχμέτ Σαρί-νομικός σύμβουλος του Eğitim-Sen, λόγω της συμμετοχής του Σαριτάς στην διαμαρτυρία, άνοιξε ΕΔΕ σε βάρος του.

Στο έγγραφο που του κοινοποιήθηκε στο τέλος τον Νοέμβριου του 2012 περιεχόταν οι εξής φράσεις :

¨Κρίνουμε πως αναφέροντας ενίοτε στο σχολείο πως είναι ελληνικής καταγωγής και κοινοποιώντας τις σκέψεις που κάνει συγκρίνοντας την χώρα μας με προηγμένες χώρες, προκάλεσε ταπείνωση των εθνικών και ηθικών μας αξιών, και με βάση το άρθρο 125/Α του Υπαλληλικού Κώδικα, κρίνουμε σκόπιμη την επιβολή της ποινής της ¨προειδοποίησης¨.

Επίσης πέρα από την πειθαρχική αντιμετώπιση του δασκάλου, αντιμετωπίστηκε και διοικητικά, καθώς αποφασίστηκε και η μετάθεση του σε άλλο σχολείο. Η αλλαγή του σχολείου μετά από τις αντιρρήσεις του δασκάλου ακυρώθηκε.

……………………

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Εθνικής Παιδείας του Πέντικ Εγιούπ Ατασόι, η έρευνα που έγινε πηγάζει από τον καβγά μεταξύ του διευθυντή του σχολείου και του δασκάλου, και είπε : ¨Δεν είναι Έλληνας, από την Τραπεζούντα κατάγεται. Αυτά δεν πάνε μαζί και τα δύο. Αυτό είναι το πρόβλημα. Ο δάσκαλος τα παραφουσκώνει. Η προειδοποίηση δεν είναι κακή ποινή. Υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα σε αυτόν και τον διευθυντή¨.

Εφ. Ραντικάλ 3/1/2013

Previous Article

ΤΟ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΣΥΝΝΕΦΟ ΕΡΧΕΤΑΙ

Next Article

ΣΗΜΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΗΔΕΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *