Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨Η Ελλάδα κάνει ασκήσεις σε τουρκικό έδαφος¨ ! …

1 Comment Share:

Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο νησί μας στο οποίο έχει εισβάλει

Saygı ÖZTÜRK

Η Ελλάδα έκανε άσκηση στο νησί Οινούσσες που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο είναι τουρκικό έδαφος. Ο υφυπουργός Αμύνης Χαρδαλιάς που φάνηκε στην άσκηση, πόζαρε με τρόπο που πίσω του φαινόταν η Σμύρνη.

Ο πρώην γραμματέας του υπουργείου Αμύνης  συνταγματάρχης Ουμίτ Γιαλίμ ανέφερε πως η Ελλάδα συνεχίζει να αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο στη θάλασσα του Αιγαίου. Ο Γιαλίμ τόνισε ότι το νομικό καθεστώς των νησιών του Βορείου Αιγαίου (Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Μυτιλήνη, Χίος, Σάμος-Ικαρία Ψαρά και Αγιος Ευστράτιος) καθορίστηκε με την απόφαση των έξι μεγάλων κρατών το 1914 και με τα άρθρα 12 και 13 της συνθήκης της λωζάννης του 1923.

Ο Γιαλίμ τονίζει πως στην Ελλάδα δεν δόθηκε η κυριαρχία σε αυτά τα νησιά αλλά μόνο το δικαίωμα χρήσης και δηλώνει τα εξής : “Σε αυτά τα νησιά τα χωρικά ύδατα, οι παρακείμενες περιοχές, η υφαλοκρηπίδα, η αποκλειστική οικονομική ζώνη και ο εναέριος χώρος τους ανήκουν στη Δημοκρατία της Τουρκίας.”
Ο Γιαλίμ λέει πως η Ελλάδα στις 29 Σεπτεμβρίου έκανε άσκηση στα χωρικά ύδατα της Χίου και ότι εμείς παραμείναμε θεατές σε αυτό : “Ο υπουργός Αμύνης Νίκος Χαρδαλιάς ήρθε στο νησί Οινούσσες που είναι υπό ελληνική κατοχή από το 2004 και επιθεώρησε τους Έλληνες στρατιώτες. Κάτω από την ελληνική σημαία χρησιμοποίησε το Καραμπουρνάκι της Σμύρνης ως φόντο. Την ίδια μέρα ο Έλληνας βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης πήγε στο Αγαθονήσι που είναι υπό ελληνική κατοχή από το 2004.”

https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistan-isgal-ettigi-adamizda-tatbikat-yapti-6691665/

Σχ. : Στη φωτογραφία του δημοσιεύματος διακρίνεται η περιοχή Καραμπουρνάκι της Σμύρνης.

Πρέπει κάποιος να τους θυμίσει ότι το προκλητικό είναι ότι παραμένουν στην γη της Ιωνίας…

Previous Article

Σύμβουλος Ερντογάν: Πέτρες να πετάξεις στο κεφάλι της Ελλάδας, θα πνιγεί στο Αιγαίο¨!

Next Article

Κιλιτσντάρογλου : ¨Ο Ερντογάν πρέπει άμεσα να εξετασθεί από ανεξάρτητο ιατρικό φορέα¨!

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *